Ukrainlanna arvates ei ole ilu ja nooruse säilitamiseks vaja kallist kosmeetikat, vaid jääkülma vett

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti ujuja
Alasti ujuja Foto: Lee Torrens/PantherMedia / Lee Torrens/Scanpix

Ukrainas Kiievis elava naise arvates ei ole ilu, nooruse ja elujõu säilitamiseks vaja kalleid kreeme ja kosmeetilisi iluprotseduure, piisab vaid külmas tehtavast alastijoogast ja jääkülmast veest.

32-aastane Inna Vladimirskaja teeb igal pühapäeval hoolimata ilmast alastijoogat ja siis hüppab külma jõevette, teatab Daily Mail.

Ukrainlanna harrastab ekstreemset rituaali koos oma mehega juba üheksa aastat.

Joogaentusiasti Vladimirskaja teatel on ta külmaga harjunud ega ole aastaid haige olnud.

Alasti ujuja
Alasti ujuja Foto: Lee Torrens/PantherMedia / Lee Torrens/Scanpix

Naise nädalalõpurituaali jäädvustas tšehhist fotograaf David Tensinsky, kelle sõnul oli talle üllatav, et nii külma ilmaga on võimalik vees olla.

«Jahedus mõjub veresoonkonnale, südame tööle ja immuunsusele hästi. Külmas olles hakkab keha siseorganeid kaitsma, suunates vere neisse. Jahedus paneb kogu organismi teistmoodi tööle, rasvade lõhustumine kiireneb ja lihaste toonus paraneb. Külmas vees suplemine mõjub hästi ka liigestele ja nahale,» selgitas Vladimirskaja.

Ukrainlanna sõnul on teadlased teinud kindlaks, et morsad vananevad aeglaselt selle tõttu, et nad on pidevalt jahedas vees.

Morsk
Morsk Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson/Scanpix

«Jahe vesi mõjub inimestele sama moodi nagu morskadele. Inimesed ei tohi külma vette liiga kauaks jääda, siis ei ole jahedusest kasu, pigem kahju, sest võib tekkida hüpotermia. Ma kastan end jõevette, ujun natuke ja siis tulen välja, kuivatan ja tõttan oma sooja autosse,» selgitas talisuplust harrastav naine.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles