Abbottabad püüab oma mainet taastada filmifestivali abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Abbottabadile
Vaade Abbottabadile Foto: SCANPIX

Pakistanis asuv Abbottabad sai maailmakuulsaks mai alguses, kui USA eriüksus seal terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tappis.

Abbottabadi juhtide sõnul jättis bin Ladeni tapmine nende linnale häbimärgi ja nad soovivad seda maha pesta, edastab BBC.

Selleks käivitati hindko keelsete filmide festival. Hindko keel on Pakistani üks kuuest kohalikust keelest ning Hazara regiooni, kus Abbottabad asub, põhikeel.

Filmifestivali korraldajate sõnul on bin Ladeni tõttu tekkinud linna turismibuum ning kultuuriürituse korraldamine seega omal kohal.

«Tahame näidata, et Abbottabad ei ole vaid terroristide varjupaik, vaid ka kultuuri ja meeleolukat puhkust andev paik,» sõnas festivali üks organiseerijatest Amjad Khan.

Khani sõnul tekkis neil filmifestivali idee kaks päeva pärast esiterroristi surma.

Kuus päeva kestval festivalil linastatakse rohkem kui 20 hindko keelset filmi.

Kuigi bin Ladeni avastamine ja tapmine šokeeris Abbottabadi elanikke, on nad tänulikud, et see on nende linna toonud turistide tulva. Kohalike kaupmeeste, hotelli- ja restoraniomanike äri õitseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles