Mis eristab «Tomb Raideri» uut kangelannat Alicia Vikanderit Angelina Jolie kehastatud Lara Croftist?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie versus Alicia Vikander
Angelina Jolie versus Alicia Vikander Foto: Elu24.ee fotomontaaž

Angelina Jolie kehastatud Lara Croft vahetati uues filmis «Tomb Raider» välja rootsist pärit poole noorema näitlejanna Alicia Vikanderi rolli vastu. Kuid mitmete fännide jaoks on ikkagi vaid Angelina ikooniline roll superkangelase Lara Crofti vääriline, vahendab CinemaBlend 

Kahes varasemas filmis kehastas superstaar Angelina Jolie Lara Crofti, kes sai 1996. aastal alguse videomängu kangelannana, edastab The Local. Angelina Jolie tegi kaks «Tomb Rider filmi. Esimene «Lara Croft: Tomb Rider» valmis 2001 ja teine «Lara Croft: The Cradle of Life» valmis 2003.

Kuna laiem avalikkus igatseb Angelina Jolied selles rollis näha, tundis Alicia Vikander seda rolli vastu võttes, et uues filmis peaks kindlasti midagi teisti tegema, et eristuda ja luua oma versioon Lara Croftist. 2013. aastal ilmus ka uus videomäng «Tomb Raider», mis rääkis teismoodi loo kui varasemad. 

Kaader filmist «Lara Croft», pildil Alicia Vikander
Kaader filmist «Lara Croft», pildil Alicia Vikander Foto: Warner Bros / BACKGRID/Scanpix

Kuna Alicia Vikander kehastab noort ja alles kujunemisjärgus kangelannat on tema tegelaskuju ebakindlam ja lihtsam. Tegu on pigem eellooga. Uus filmis asub Lara oma isa salapärase surma mõistatust lahendama. Angelina Jolie kehastas juba väljakujunenud jõulist isiksust. 

Laral on uus loos abiks vaid terav mõistus, pime usk ja ülimalt kangekaelne loomus, kui ta peab tundmatusse rännates omaenda võimete piire ületama. Kui noor Lara ohtlikust seiklusest eluga välja tuleb, võib sellest sündida tõeline tema ja ta on väärt kandma nime «seikleja». Ehk siis film näitab, kas Alicia Vikander on võimeline astuma Angelina Jolie varjust välja. 

Uus Lara Croft filmis «Tomb Raider».
Uus Lara Croft filmis «Tomb Raider». Foto: By Graham Bartholomew/© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc.

1988. aastal Göteborgis sündinud Alicia Vikander unistas noorena baleriiniks saamisest, ta pääseski Rootsi kuninglikku balletikooli, kuid teismelisena saadud vigastuse tõttu tuli tal balletist loobuda. Alicia pöördus siis näitlemise juurde, osaledes mitmes Rootsi lühifilmis ning 2008 – 2010 teleseriaalis «Andra Avenyn». Alicia Vikander on paar näitleja ja lavastaja Michael Fassbenderiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles