Vaata, kus elavad Kodo trummarid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodo trummarid
Kodo trummarid Foto: Monochrome

22. märtsil Nordea Kontserdimajas esineva maailmakuulsa Kodo liikmed kergitasid katet oma salapärasest elust kaugel Sado kodusaarel ja tuuritamise telgitagustest.

Trupi liige: «Mõned usuvad, et taiko-trummid ühendavad inimesi ja jumalaid.»

Hetkel tuuriga Šveitsis viibiv Kodo annab Tallinnas kahtunnise show, milleks valmistutakse liikmete sõnul väga põhjalikult. «Kuigi me oleme olemuselt muusikaline kooslus, on shows palju intensiivset liikumist, mis vajab palju füüsilist jõudu,» räägib üks Kodo liikmetest.

Kodo trummarid
Kodo trummarid Foto: Monochrome

«Me valmistume maailmatuuriks Jaapani merel asuval Kodo kodusaarel Sadol. Enne trupi liikmeks saamist tuleb läbi teha minimaalselt kaheaastane treening, mis valmistab meid ette mentaalselt, füüsiliselt ja tehniliselt lavaeluks. Õpitakse loomulikult peensusteni taiko-trummide tehnikat, aga ka jaapani traditsioonilist kultuuri: rahvalaule, tantsu ja isegi teetseremooniat,» selgitab Kodo liige, lisades: «Samuti tegeleme väga maiste tegevustega - kasvatame ise Sado saarel riisi ja köögivilju.»

Kodo liikmetel on taiko-trummidega eriline suhe: neid on kasutatud kui rituaalset muusikariista juba sajandeid. «Me austame väga oma trumme ja loodust, sest taiko-trummid tulevad loodusest ja on omavahel ühenduses. Mõned usuvad, et taiko-trummid ühendavad inimesi ja jumalaid.»

Kodo trummarid
Kodo trummarid Foto: Monochrome

Kodo trupi vanim liige on 38-aastane Mitsuru Ishizuka ning noorim 21-aastane naisliige Chihiro Watanabe. Vanasti ainult meeste pärusmaaks olnud taiko-trummide truppi on tänapäeval kaasatud ka neli naist.

Vaata videot rahu paradiisist Sado saarelt, kus elavad ja õpivad Kodo trummarid:

Kodo maailmatuuri "Evolution" ülevaatevideo: 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles