Vutistaar Neymari viide surnud Stephen Hawkingile ajas sotsiaalmeedia kihama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastoolis Neymar
Ratastoolis Neymar Foto: twitter.com

Brasiilia jalgpallikoondise ja Paris Saint-Germaini (PSG) jalgpalliklubi superstaar Neymar, kodanikunimega Neymar da Silva Santos Júnior, taastub pärast jalaluumurdu jalaoperatsioonist, liikudes kodus Rio de Janeiros ringi ratastoolis.

Möödunud nädalal hakkasid levima jutud, et Neymar tahab PSGst lahkuda ja minna tagasi Hispaania La Ligasse, kuid nüüd äratas meedia huvi ta Instagrami postitus, milles ta mainib 14. märtsil 76-aastasena surnud inglasest füüsikut ja kosmoloogi Stephen Hawkingit.

Neymar
Neymar Foto: NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA/NICOLAS NICOLAS MESSYASZ/SIPA/Scanpix
Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Neymar postitas endast foto, millel on teda näha ratastoolis. Pildi juures on amüotroofilist lateraalskleroosi põdenud ja suure osa oma elust ratastoolis olnud Hawkingi suust pärit elufilosoofiline lause: «One has to have a positive attitude and must make the best of the situation that one finds oneself in» (Tuleb olla positiivne ja võtta parim olukordadest, millesse satud).

Ratastoolis Neymar
Ratastoolis Neymar Foto: Twitter.com

Neymar kirjutas Hawkingi kuulsa lause portugali keeles.

Vutistaar ajas sellega sotsiaalmeedia kihama, tekitades hulga kriitilisi kommentaare, et ta kasutas kuulsa füüsikateoreetiku Hawkingi surma ja rasket haigust viitamaks enda võrdlemisi kergele jalavigastusele.

«Neymar teab, et ta on superstaar ja oma enesekesksuses võrdleb oma vigastust Hawkingi raske haigusega. Neymari ajutine olek ratastoolis ei ole võrreldav sellega, et Hawking pidi enamiku oma elust ratastoolis veetma. Neymar ei pruukinud pildi ja teksti postitamise ajal saada aru, et see jätab temast halva mulje,» teatas spordiväljaande Sports Illustrated ajakirjanik Grant Wahl Twitteris.

Neymar
Neymar Foto: JOHN SPENCER/SIPA/JOHN SPENCER/SIPA/Scanpix

Briti jalgpalliajakirjanik Nooruddean Choudry oli irooniline, et Neymari arusaama järgi on tema jalaluude vigastus võrreldav amüotroofilise lateraalskleroosiga, mis oli Stephen Hawkingil.

Vigastada saanud Neymar
Vigastada saanud Neymar Foto: J.E.E/SIPA/J.E.E/SIPA/Scanpix

Sebastian Smith kirjutas Twitteris irooniliselt: «Maybe Neymar heard that this Hawking chap was obsessed with «the stars?» (Võib olla oli Neymar kuulnud, et Hawkingile meeldis tegeleda «tähtedega).

Ta viitas sellega nii Neymari täheseisusele kui ka Hawkingi kosmose uurimisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles