«Meie Euroopas»: Austria hunnitud mäed võlusid Cristeli lõplikult

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristel Vahtra
Cristel Vahtra Foto: ERR

Seekordse ETV saate «Meie Euroopas» esimeses loos käis Maire Aunaste Austrias, kus külastas Cristel Vahtrat.

Cristel kuulus seitse aastat Eesti suusakoondisse ning nüüd elab ta koos perega Ramsaus, kus suusakoondis treenimas käib.

Tippspordis ei võistle ta enam 1999. aastast ning selle jättis ta ebarahuldavate tingimuste pärast. Pidev vajadus raha otsimise peale mõelda väsitas vaimselt ära.

Tartu Ülikooli diplomiga Cristel töötas mõnda aega treenerina Soomes ning pärast sattus ta Austriasse. Austraist sai tema lemmikmaa esimesest külastusest alates. Ühel õhtul olevat tema nelja-aastane tütar öelnud, et Austia on nii ilus maa ja küsinud, et miks nad sinna ei koli. Nüüdseks on Cristel koos mehe Meelise ning kaksikutest tütardega seal elanud kaheksa kuud.

Cristeli pere jaoks on üks tähtsamaid asju tervis ning nad mõtlesid, et võiks otsida endale väikese hotelli. Kaheksa kuuga oli neil hotell olemas ning talvehooajaks peaks see täiesti töövalmis olema.

Cristel näeb enda tulevikku hotelli perenaisena ning ta saab seal rakendada enda teadmisi kehakultuurist ja tervisest.

Ta rääkis, et Austriasse kolimine ja töö leidmine polnudki väga keeruline, kuid väga raske oli lõpliku otsuse tegemine. Kui nad sinna jõudsid, hakkas asi lihtsalt paika minema.

Cristeli mees töötab metsas saemehena ning otsust kolida ei kahetse. Nende kaksikud tütred hämmastasid õpetajaid, kui õppisid saksa keele ära kõigest kaheksa kuuga. Cristel kinnitas, et ei lase lastel emakeelt ära unustada.

Naine rääkis, et austerlastega tal negatiivseid kogemusi ei ole. Tähtis on ise normalselt ja inimlikult suhelda.

Cristel on täiesti võlutud Austria mägedest, kultuurist ja isegi lilledest. Sealne ilm pole liiga külm ega liiga kuum, kuid samas on olemas kõik neli aastaaega. Loodus andvat sellise energialaengu, et inimesed ei käi kunagi pea norus. Hetkel pole tal plaani kodumaale naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles