Bondi filmide aserežissöör tahab saada «Spectre’i» võtetel tekkinud vigastuste eest 2,5 miljonit naela

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Spectre», pildil Daniel Craig James Bondina
Kaader filmist «Spectre», pildil Daniel Craig James Bondina Foto: Jonathan Olley/AP/Scanpix

James Bondi filmi «Spectre» aserežissöör sai selle linateose võtetel rakselt vigastada, mille tõttu ta režisöörikarjäär lõppes ning selle tõttu tahab  ta saada kohtu kaudu produktsioonifirmalt Eon Productions 2,5 miljonit naela (2,8 miljonit eurot).

Terry Madden oli võtetel Austrias, kus kaameramasin veeres teelt välja ja sõitis talle otsa, tekitades ta jalgadele mitmeid luumurde ning koe- ja närvikahjutusi, teatab The Telegraph. 

Pärast 2015. aasta veebruaris aset leidnud juhtumit vajas ta mitut operatsiooni ja isegi naha siirdamist.

Bondi filmide taga olev produktsioonifirma Eon Production võttis juhtunus vastutuse, kuid seni ei ole nad Maddenile veel midagi maksnud.

Teisipäeval, 13. märtsil toimus Londonis selle juhtumi kohtuistung, kus Madden teatas, et tahab saada kaotatud tervise eest ja haiglakulude tasumiseks 2,5 miljonit naela.

66-aastane Madden on osalenud «Star Wars», «The X-Men» ja Jason Bourne’i seiklustest kõnelevate ning mitme Bondi filmi tegemisel.

Daniel Craig filmis «Spectre»
Daniel Craig filmis «Spectre» Foto: Jonathan Olley/AP/Scanpix

«Olen olnud õnnelik ja mul on olnud suur au olla kuulsate filmide tegijate seas, samas tuues aegajalt ohvriks oma pereelu. Olin rajanud eduka karjääri, mis purunes õnnetuses vaid sekunditega ja see mõjutas mind ka hingeliselt. Õnnetus võttis minult osaliselt liikumisvõime ja ma ei saa enam teha asju, mis varem olid lihtsad,» sõnas režissöör.

Madden oli aserežissööriks kõikide Bondi filmide juures alates 1981. aasta linateosest «For Your Eyes Only». Selles filmis kehastas James Bondi Roger Moore.

Roger Moore James Bondina filmis «For Your Eyes Only»
Roger Moore James Bondina filmis «For Your Eyes Only» Foto: Personalities/?TopFoto/Scanpix

Briti meedia teatel leidis Maddeni õnnetus aset 17. veebruaril 2015 Austria Alpides kui teine võttegrupp jäädvustas, kuidas Bond lendab mägedevahelises orus lennukiga.

Kaader filmist «Spectre». Pildil Daniel Craig James Bondina
Kaader filmist «Spectre». Pildil Daniel Craig James Bondina Foto: Jonathan Olley/AP/Scanpix

Võttegrupp oli paigutanud kaamera maastikumasinale Range Roverile, mille liikumine filmitegijate kontrolli alt väljus ja see siis Maddenile otsa sõitis.

Maddeni advokaat Julian Chamberlayne sõnas, et Terry edukas karjäär sai ootamatu lõpu ja ta peab saama juhtunu tõttu kahjutasu.

Advokaat lisas, et Madden ei pea oma endise tööandja vastu viha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles