Tänavune Tallinn Music Week võtab käsile naiste rolli muusikatööstuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dragana
Dragana Foto: Tallinn Music Week

2. –8. aprillini toimuv muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) avalikustas tänavuse festivali ja konverentsi Creative Impact võtmeteemad, esitlejad ja hulga uusi kõnelejaid. 

Kahepäevane konverents peetakse 6. ja 7. aprillil Kultuurikatlas ning selle keskmes on loovus kui uue majanduse käivitaja, muusika tulevik, inimsõbralik linnaruum ja disainmõtlemine. 

TMW juubeliaasta konverentsiga tihedalt seostuvad märksõnad on ka tulevikuoskused, ühiskondlik algatus, soopoliitika ja jätkusuutlik areng. Avalikustatud on ka hulk uusi konverentsi kõnelejaid.

Rahvusvahelise Keychange Projecti raames, mille eesmärk on võimestada naisi muusikatööstuses, kogunevad 60 naismuusikut ja loomememajanduse eksperti, et osaleda TMW konverentsi loomelaboris. Kampaania saadik ning mitmeid Grammy auhindu võitnud muusik ja produtsent Imogen Heap räägib koostööst Mycelia ja Creative Passportiga, mis on muusikute jaoks uus digitaalse identiteedi tase. 

Üks kõneleja on dramaturg ja filmitegija Bastian Zimmermann. Zimmermanni erilisteks huvideks on spetsiifilistes ruumides muusikaga töötamine, dokufiktsionaalsed lood ja teemad, mis puudutavad seksuaalsust, sugusid ja biopoliitikat

Bastian Zimmermann
Bastian Zimmermann Foto: Tallinn Music Week

Esimese naistele mõeldud „meestevaba“ muusikafestivali Statement Festival algataja, Rootsi koomik, raadiosaadete ja taskuhäälingute juht ning kirjanik Emma Knyckare räägib uue festivali sünnist, vajalikkusest ja ambitsioonidest.

Londonis ja Los Angeleses elav muusikaajakirjanik ning romaani „Somewhere I’ve Never Been“ autor Steph Kretowicz puudutab soo ja postkoloniaalse feminismi probleeme ning sooraamistikke. 

Konverentsi aruteluringides keskendutakse ka kauaoodatud autoriõiguste reformile ning analüüsitakse krüptovaluutade olukorda ja digitaalajastu uusi tuluallikaid. Lisaks loomemajanduse analüüsile ja lahendusi otsivatele tegevustele pakub konverents inspireerivaid lugusid eri kultuuride ja põlvkondade loomeinimestelt.  

TMW 2018 konverentsi avab 6. aprillil Tallinnas Kultuurikatlas president Kersti Kaljulaid.

Vaata teisi kõnelejaid SIIT

TMW konverentsi ja festivali täielik programm avaldatakse märtsikuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles