«Klassikatähtede» üllatusi täis kolmanda saate võitis Johannes Põlda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandas saates osalejad
Kolmandas saates osalejad Foto: Kairit Leibold/ERR

«Klassikatähtede» saates astusid osalejad publiku ette koos tuntud Eesti muusikutega, kellega kohtuti alles otsesaates. Televaatajate ja žürii häälte liitmisel osutus kolmanda saate parimaks viiuldaja Johannes Põlda.

Kolmandas saates osalejad
Kolmandas saates osalejad Foto: Kairit Leibold/ERR

Ootamatute esinemispartneritena astusid noorte muusikutega lavale tšellist Andreas Lend, metsosopran Iris Oja, klaveriduo Nataly Sakkos ja Toivo Peäske, viiuldaja Mikk Murdvee, pianist Peep Lassmann, harfimängija Liis Viira ja trompetist Indrek Vau.

Saatest lahkus tromboonimängija Kaspar-Oskar Kramp.

Kaspar-Oskar Kramp
Kaspar-Oskar Kramp Foto: Kairit Leibold/ERR

Žüriis jagasid sel korral hinnanguid Ivari Ilja, Juhan Tralla ja Aivar Mäe.

Juhan Tralla kiitis Kaspar-Oskari musikaalsust. «Kui ta lahendab ära mõned oma tehnilised probleemid ja areneb loomulikult edasi, siis on siit tulemas väga tõsiseltvõetav mängija, miks mitte ka solisti perspektiiviga. Tänases saates oli tal probleeme teose põhikarakteri tabamisega. «Varlaami laul», mis on tromboonile väga sobiv number - karakteerne, jõuline ja värvikas, jäi tema esituses veidi ujedaks,» ütles Tralla. Johannes Põlda puhul tõi Tralla esile head intonatsiooni, tehnilist ettevalmistust ja suurepärast lavanärvi. «Johannes on selle saateformaadi jaoks nagu loodud,» tunnustas Tralla saate võitjat.

Johannes Põlda ja Liis Viira
Johannes Põlda ja Liis Viira Foto: Kairit Leibold/ERR

Võistlejate paremusjärjestus kolmandas saates:

1. Johannes Põlda (viiul)

2. Tanel-Eiko Novikov (löökpillid)

3. Linda-Anette Verte (viiul)

4. Arko Narits (klaver)

5. Sven-Sander Šestakov (klaver)

6. Ingely Laiv (oboe)

7. Kaspar-Oskar Kramp (tromboon)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles