N, 9.02.2023

Video: kaks uudishimulikku keiserpingviini tegid endast selfivideo

Inna-Katrin Hein
Video: kaks uudishimulikku keiserpingviini tegid endast selfivideo
Facebook Messenger Twitter Whatsapp
Comments
Keiserpingviinid
Keiserpingviinid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Antarktikas tegid kaks uudishimulikku keiserpingviini polaaruurija kaamera ees olles ja seda vaadates selfivideo.

Need mustvalged lennuvõimetud linnud jäädvustasid ennast Austraalia Mawsoni polaaruurimisjaama lähistel, teatab The Telegraph.

Keiserpingviinid
Keiserpingviinid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Austraalia päritolu Antarktika uurija Eddie Gault pani oma kaamera jääle kui läks pingviinipoegi vaatama. Kaamera jäi silma kahele täiskasvanud pingviinile, kes seda nokaga toksima tulid ja selle ees enda teadmata poseerisid.

Keiserpingviinid
Keiserpingviinid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Ei võtnud just kaua aega kui kaks uudishimulikku lindu kasutasid juhust, et selfie teha,» teatas Gault.

Keiserpingviinid
Keiserpingviinid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Uurija sõnul on Antarktikas umbes 40 pingviinikolooniat, milles on tuhandeid linde.

Austraalia Antarktika uurimisrühma eesmärgiks on uurida sealseid keskkonnatingimusi, kliimamuutust ja kuidas piirkonda majanduslikult saaks ära kasutada.

Antarktikas elav keiserpingviin (Aptenodytes forsteri) on pingviinlaste sugukonda kuuluv suur lennuvõimetu lind, olles pingviinide seas kõige pikem ja raskem.

Isas- ja emaslinnud on üsna sarnased, ollesk keskmiselt 122 sentimeetrit pikad ja kaaludes kuni 37 kilogrammi.

Keiserpingviinide seljaosa on must, kõhuosa aga valge, rinnaosa helekollakas ja kõrvapiirkond säravkollane.

Keiserpingviinid
Keiserpingviinid Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Antarktika on maailmajagu, mis hõlmab Antarktise mandri ja seda ümbritsevad saared India, Atlandi ja Vaikse ookeani lõunaosas, moodustades 8,9 protsenti maismaast.

Märksõnad
Tagasi üles