Video: Hiina erakool ei tulnud meedia tähelepanuga toime ja viskas kuulsa Jääpoisi välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääpoiss Wang Fuman
Jääpoiss Wang Fuman Foto: twitter.com

Selle aasta jaanuaris sai ülemaailmselt kuulsaks Hiina edelaosas Yunnani provintsis elav kaheksa-aastane poiss Wang Fuman, kes saabus kooli ebatavalise välimusega, olles õhukeselt riides ja härmas.

Miinus üheksa kraadi juures viis kilomeetrit jalgsi kooli vantsinud poiss pidi kohe hakkama külmast kangete ja punaste kätega kontrolltööd kirjutama, saades sellega hästi hakkama, teatab The Sun.

Jääpoiss Wang Fuman ja ta külmast kanged käed
Jääpoiss Wang Fuman ja ta külmast kanged käed Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Õpetajad tegid poisist fotod ja panid need Hiina sotsiaalmeediasse, kust need levisid edasi mitmetele sotsiaalmeedialehekülgedele, jõudes lõpuks rahvusvahelisse meediasse.

Wang sai oma härmas juuste ja kulmude tõttu hüüdnimeks Jääpoiss.

Wang Fuman
Wang Fuman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kui ilmnes, et poiss elab koos vanaema ja õega lagunenud majas ja nad on väga vaesed, pakkusid paljud jõukad hiinlased abi. Lapse ema lahkus kolm aastat tagasi pere juurest ja isa töötab teises Hiina paigas võõrtöölisena.

Poisile saadeti soojad talveriided, koolis vajalikke asju ja süüa.

Wang Fuman
Wang Fuman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Poisi kodu lähedal asuva Zhaotongi erakooli juht pakkus talle võimaluse asuda õppima riigikooli asemel selles koolis. Ta uuris poisi riigikoolis õppimise tulemusei ja nägi, et see vaesuses elav poiss on tark.

Wang saigi seni õppida ta kodulähedases erakoolis, kuid nüüd tuleb tal sealt lahkuda ja minna tagasi riigikooli, sest erakool ei tule enam meedia tähelepanu ja poisi kuulsusega toime.

Jääpoiss Wang Fuman
Jääpoiss Wang Fuman Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Erakooli juht teatas Hiina teises paigas töötavale isale Wang Gankuile, et ta oma poja nende koolist ära võtaks ja ta eelmisse kooli tagasi viiks.

Juht selgitas, et poisist on saanud rahvusvaheline kuulsus, ajakirjanikke voorib seni koolis sisse ja välja ning ka keskvõimu haridusametnikud tunnevad väga suurt huvi nende kooli vastu ja saadavad sinna pidevalt oma esindajaid.

Poisi sõnul ei ole ta midagi valesti teinud, ta on hea õpilane ja ta ei taha erakoolist lahkuda.

«Võtsin selle poisi meie kooli vastu, kuna tahtsin teda aidata, kuid ma ei arvanud, et temaga nii suur meediakära kaasneb. Wangi käivad vaatamas haridusametnikud, kes samas pidevalt meie kooli inspekteerivad. Elame pidevas pinges ja me ei tule enam sellega toime. Ajakirjanikud teevad igal nädalal siin paar intervjuud. Teatasin poisi isale, et ta oma poja meie koolist ära võtaks ja riigikooli tagasi viiks. Isa peab lapse koolist ära võtmist oma allkirjaga kinnitama. See pidev võõraste liikumine segab tundide andmist ja õppetööd,» selgitas koolijuht.

Erakooli juht annab poisi isale poja teise kooli viimise eest 15 000 jüaani (ligi 2000 eurot). Poiss siiski loodab, et saab mõne aja pärast, kui meediakära ta ümber on vaibunud, erakoolis edasi õppida. 

Jääpoiss Wang Fuman
Jääpoiss Wang Fuman Foto: Twitter.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles