Poliitik Jürgen Ligi osales Oscari võitnud filmis (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine rahandusminister Jürgen Ligi
Endine rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti poliitik Jürgen Ligi ja Reformierakonna liige võib nüüd uhkusega öelda, et on kaasa teinud USA Filmiakadeemia auhinnaga pärjatud filmis. 

Jürgen Ligi võib näha parima dokumentaalfilmi Oscari võitnud filmis «Icarus», mis räägib ameeriklasest filmitegija Bryan Fogeli püüetest võita dopingu abil amatööride rattaralli. Fogel palus abi ka Venemaa anti-dopingu organisatsiooni tolle aegselt juhilt Grigory Rodchenkovilt, kellest sai hiljem vilepuhuja spordiajaloo suurima dopinguskandaali paljastamisel.

Jürgen Ligi kirjutas pildi juurde: «Kuulsin, et võitsin ka Oscari - osalisena parimaks tunnistatud dokfilmis «Icarus». Siin veelkord foto filmist, millega vilepuhuja Grigori Rodchenkov illustreeris enda sportlasekarjääri ja paraku ka dopingutarvitamist. Ta mu tuules. 3000 m, Tartu ja Moskva ülikoolide matš. Käärku ‘80. Ärge tulge rääkima, et mu roll liiga kerge oli.»

Jürgen Ligi jookseb kõige ees, tema taga Grigory Rodchenkov.
Jürgen Ligi jookseb kõige ees, tema taga Grigory Rodchenkov. Foto: facebook
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles