Mõrvatud ajakirjaniku Kim Walli viimane sõnum kallimale: olen elus....

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Wall
Kim Wall Foto: facebook.com

Taanis Kopenhaagenis algas täna, 8. märtsil kohus taanlasest leiutaja Peter Madseni üle, keda süüdistatakse rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrvas.

Prokurör Jacob Buch-Jepsen avaldas kohtus, milline oli Madseni allveelaeva UC3 Nautilus pardal olnud Walli viimane sõnum oma kallimale, teatab Daily Mail.

Prokurör Jakob Buch-Jepsen
Prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: Mads Claus Rasmussen/AP/Scanpix

30-aastane Wall jäi kadunuks 10. augustil 2017, olles 46-aastase Madseniga tegemas intervjuud. Kui ta 11. augusti ööseks ei olnud koju tagasi jõudnud, teatas elukaaslane ta kadumisest politseisse. Taani politsei koos merepäästega alustas naise otsingut. Køge lahest leiti merehädas Madsen, hiljem ka uppunud 18-meetrine allveelaev ja Walli kehaosad, mis viitasid, et ta mõrvati.

Kim Wall
Kim Wall Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Madsen eitab Walli mõrva, kuid võttis omaks ta surnukeha tükeldamise.  

Walli viimane sõnum oma taanlasest kallimale Ole Stobbe Nilsenile oli: «Muide, olen ikka elus, kuid me hakkame kohe sukelduma. Ma armastan sind!!!».

Minut hiljem järgnes, et Madsen kostitab teda kohvi ja küpsistega.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: NIELS HOUGAARD/AP/Scanpix

Madseni advokaadi Betina Hald Engmarki teatel eitab ta klient rootslannast ajakirjaniku tapmist, rõhutades et Wall hukkus allveelaevas õnnetuse tagajärjel.

Taani meedia teatel ei võtnud Madsen nüüdsel istungil sõna, ta oli rahulik ja keskendunud, kandes musta värvi riideid ja silmi varjavaid päikeseprille. 

Kopenhaageni kohtus tehtud joonistus. Vasakul Peter Madsen ja paremal seisab püsti prokurör Jakob Buch-Jepsen
Kopenhaageni kohtus tehtud joonistus. Vasakul Peter Madsen ja paremal seisab püsti prokurör Jakob Buch-Jepsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Prokurör Buch-Jepseni teatel oli Madseni allveelaev Walli kadumise ajal mitu tundi vee all ja radaritele seega nähtamatu.

10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli
10. augustil 2017 tehtud foto, millel on UC3 Nautilus pardal näha Peter Madsenit ja Kim Walli Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Prokurör lisas, et Madseni poolt uputatud ja pinnale tõstetud allveelaevast leiti asitõendeid, mis näitasid, et Madsen tappis Walli ning leiutaja oli Walli mõrva ette valmistanud, sest ta oli viinud juba varem allveelaevale tapmiseks vajalikke esemeid.

Psühhiaatrilise uuringu kohaselt on Madsen intellignetne mees, kuid tal on mitmeid psühhopaatidele omaseid jooni ja ta naudib sadomasoseksi.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lisaks leiti Madseni arvutist materjali, milles ta arutleb, et kuidas saaks allveelaeval mõrva toime panna. Samuti oli tal mitu naiste piinamis- ja tapmisvideot, mis ei olnud tema tehtud, vaid ta kasutas neid «õppematerjalina».

23. märtsil 1987 Lõuna-Rootsis Trelleborgis sündinud Kim Wall õppis Pariisis Sorbonne’i ülikoolis, Londoni majanduskoolis ja USAs Columbia ülikoolis, mille ta lõpetas 2013. aastal ajakirjandusmagistrina.

Ta tegi kaastööd väljaannetele The New York Times, The Guardian ja veel mitmele tuntud ajakirjale.

Kim Wall
Kim Wall Foto: TOM WALL/AFP/Scanpix

Kohus peaks Madseni karistusotsuse langemtama aprilli lõpul, prokurör nõuab julma veretöö eest eluaegset vangistust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles