Lõuna-Aafrikas rünnati treeningul olnud triatlonisti kettsaega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mhlengi Gwala
Mhlengi Gwala Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lõuna-Aafrika Vabariigi politsei teatel ründasid kettsaega kurjategijad jalgrattatreeningul olnud triatlonisti, kes sai raskelt vigastada.

26-aastane Mhlengi Gwala treenis  eile, 6. märtsi pärastlõunal Durbanis KwaZulu-Natali ülikooli lähedal, kus ta kurjategijate poolt järsku rattasadulast maha tõmmati ja põõsastesse veeti, teatab bbc.com.

Kannatanu sõber ja konkurent Henri Schoeman sõnas meediale, et ründajaid oli kolm ja nad üritasid Gwala jalgu ära lõigata, kuid õnneks oli saag liiga nüri, tekitades vaid vigastusi.

Henri Schoeman
Henri Schoeman Foto: Yasuyoshi Chiba/AFP/Scanpix
Kettsaag
Kettsaag Foto: Caro / Juergen Blume/Caro / Juergen Blume/Scanpix

Lõuna-Aafrika meedia teatel pääses triatlonist eluga ja roomas teele, kus teda nähti ja aidati.

Mhlengi Gwala
Mhlengi Gwala Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Lõuna-Aafrika triatlonistid toetavad sind. Sinu juhtum näitas, et meie treeningud ei ole ohutud ja me peame pöörama rohkem tähelepanu ohutusele,» teatas sõber.

Gwalat ravitakse Durbani Inkosi Albert Luthuli haiglas, kus tal diagnoositi mitu vigastust.

Gwala treenib Lõuna-Aafrika Vabariigi eliitsportlaste programmis, mille juhi Dennis Jacksoni sõnul ei ole rünnaku motiiv lõpuni selge.

«Gwala ei ole koomas, ta on ärkvel ja suudab suhelda. Ta ei tea, miks teda ootamatult rünnati. Arstid panid ühe ta ühe jala kipsi, sest luus on mõra. Lähipäevil saame lisainformatsiooni, millises seisus ta vigastatud jalad on,» lausus Jackson.

Durbani politsei uurib sportlase rünnakut kui mõrvakatset.

«Selles juhtumis on palju kummalist. Ohver arvas, et ründajad soovivad kas ta kella, rahakotti või ratast, kuid ei soovinud. Nad ründasid ta jalgu saega,» lausus politsei esindaja.

Gwala pidi sel kuul osalema Lõuna-Aafrika Vabariigi triatlonimeistrivõistlustel, kuid vigastuste tõttu ei saa seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles