Eesti kunstnik sisenes lemmikloomi jäljendades miljardiärisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõõt Juurak (vasakul) ja Laura Kalauz.
Krõõt Juurak (vasakul) ja Laura Kalauz. Foto: Peeter Langovits

Tänases saates «Radar» esines etenduskunstnik Krõõt Juurak, kes on saanud lemmikloomade jäljendamisega maailmakuulsaks. «Uskumatu, sest alguses oli see lihtsalt väike eksperiment,» ütles kunstnik «Radarile»

Eksperimendina mõeldud etendusega, milles jäljendatakse kasse ja koeri, on tantsija Krõõt ja tema inglasest kallim Alex Bailey nüüdseks esinenud 150 korda. Nad on leidnud omale isegi kopeerijaid.

Esinetud on Austrias, Prantsusmaal, Hispaanias, Soomes, Rootsis ja nii edasi. Krõõda ja Alexi kunsti on kajastanud «Vice», Canal+, «The Guardian».

Artistid tunnistavad, et teenivad sellega kenasti raha. «Ütleks jah, et tegelikult on see põhitöö olnud meil viimased kaks aastat,» ütles Krõõt Juurak. "See on omamoodi imelik, sest lemmikloomamajandus on miljardiäri. Nii võib ka meie töö saada ekslikult selle majanduse osaks,» lisas Bailey.

Neid performance`i laadseid etendusi käivad vaatamas loomaomanikud koos koerade ja kassidega peamiselt eesmärgiga pakkuda oma lemmikutele lõbustusi ja uusi emotsioone.

Robert Kõrvits ja Krõõt Juurak Kopenhaagenis koerteetendustest rääkimas
Robert Kõrvits ja Krõõt Juurak Kopenhaagenis koerteetendustest rääkimas Foto: Kanal2

Kuidas näeb välja koertele ja kassidele etenduse tegemine vaata «Radarist»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles