Video: Gary Oldman Oscari tänukõnes emale: pane teekann tulele, toon Oscari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Oldman Winston Churchilli rollis
Gary Oldman Winston Churchilli rollis Foto: Jack English/AP/Scanpix

Inglise näitleja Gary Oldman sai Teise maailmasõja aegse Briti peaministri Winston Churchilli kehastamise eest meespeaosatäitja Oscari.

Filmis «Darkest Hour» (Süngeim tund) peavad Churchill ja teised briti poliitikud otsustama, kas Suurbritannia astub Teise maailmasõtta, et takistada Adolf Hitlerit ja tema sõjamasinat, teatab The Telegraph. 

Kaader filmist «Darkest Hour». Esiplaanil Gary Oldman Winston Churchillina
Kaader filmist «Darkest Hour». Esiplaanil Gary Oldman Winston Churchillina Foto: Jack English/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Põhiraskus selles langeb peaministriks valitud Winston Churchillile, kelle otsused paljudele poliitikutele ei meeldi.

Gary Oldman Winston Churchillina
Gary Oldman Winston Churchillina Foto: Jack English/AP/Scanpix

Režissöör Joe Wrighti Churchilli-film sai kaks Oscarit, teise said grimmikunstnikud Kazuhiro Tsuji, David Malinowski ja Lucy Sibbick, kuna nad suutsid pikka kasvu ja saleda Oldmani muuta lühemaks ja kogukamaks Churchilliks. Isegi paljud filmikriitikud sõnasid, et neil oli Oldmani raske ära tunda.

59-aastane Oldman tänas Oscari-kõnes lisaks filmimeeskonna liikmetele ka oma pere, abikaasat Gisele Schmidti ja kolme last ning ema Kathleen Oldmani.

Gary Oldman ja ta abikaasa Gisele Schmidt
Gary Oldman ja ta abikaasa Gisele Schmidt Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS/Scanpix

«Tahan tänada oma 99-aastaseks saavat ema, kes on vanem kui Oscar. Ta vaatab tänast galat oma kodust televiisorist. Ema, pane teekann tulele, sest toon Oscari,» sõnas staar.

Gary Oldman ja ta ema Kathleen Oldman 1997. aastal
Gary Oldman ja ta ema Kathleen Oldman 1997. aastal Foto: Peter Jordan/PA Wire/PA Images/Scanpix
Maja Lõuna-Londonis, kus elab Gary Oldmani ema Kathleen Oldman
Maja Lõuna-Londonis, kus elab Gary Oldmani ema Kathleen Oldman Foto: SWNS.comPaul Davey/SWNS.com/Scanpix

Oldman sai Churchilli rolli eest varem meespeaosatäitja Kuldgloobuse, Ameerika näitlejate gildi auhinna ning Briti filmiauhinna Bafta.

Gary Oldman
Gary Oldman Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix

Oldman sõnas mitmes intervjuus, et filmi «Darkest Hour» grimeerijad on Oscarit väärt, sest tema muutmine Winston Churchilliks oli keeruline ja aeganõudev, olles samas grimmikunsti tippsaavutus.

«Süngeim tund»: «Mul pole teile pakkuda muud, kui verd, higi ja pisaraid,» ütles Churchill (keskel, kehastab Gary Oldman) oma kuulsas Victory-kõnes.
«Süngeim tund»: «Mul pole teile pakkuda muud, kui verd, higi ja pisaraid,» ütles Churchill (keskel, kehastab Gary Oldman) oma kuulsas Victory-kõnes. Foto: outnow.ch

Sir Winston Leonard Spencer Churchill (30. november 1874 Blenheimi loss, Woodstock, Oxfordshire – 24. jaanuar 1965 London) oli Suurbritannia poliitik.

Winston Churchill
Winston Churchill Foto: SWNS.com/SWNS.com/Scanpix

Ta oli Suurbritannia peaminister 10. maist 1940 kuni 26. juulini 1945 ja 26. oktoobrist 1951 kuni 7. aprillini 1955.

Winston Churchill
Winston Churchill Foto: -/AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles