Õpilased kinnitavad: õpetaja korraldatud peod on külas avalik saladus (2)

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldre kooli õpetaja Margus Klaar koos semudega kooli territooriumil õlleõhtul
Kuldre kooli õpetaja Margus Klaar koos semudega kooli territooriumil õlleõhtul Foto: Facebook

Elu24le laekus vihje Kuldre küla kogukonnast Võrumaal, mille kohaselt korraldab Kuldre kooli kehalise kasvatuse õpetaja kooli ruumides joominguid. Elu24ga võtsid ühendust kooli endised õpilased, kes kinnitavad joomingute toimumist kohalikus haridusasutuses.

Aastal 2007 «Aasta isaks» valitud Margus Klaar on hetkel kohaliku vallavolikogu esimees ning peab kohalikus Kuldre koolis kehalise kasvatuse õpetaja ametit. Väidetavalt korraldab mees üheskoos oma sõpradega kooli territooriumil joominguid. 

Elu24ga ühendust võtnud Klaari endise õpilase (isik on toimetusele teada-toim) sõnul vastab see tõele, et Kuldre kooli õpetaja korraldab juba aastaid enda tarbeks pööraseid joominguid. «See on väikeses Võrumaa külakeses lausa «avalik saladus»,» kinnitab Elu24ga ühendust võtnud allikas. 

Margus Klaar ise väidab, et mingeid joominguid koolimajas siiski ei toimu. Paar korda aastas võetakse mõned õlled ning sellega asi piirdub. «Sealsed peod ei piirdu kohe kindlasti paari õllega, nagu Margus Klaar väidab,» sõnab Elu24 allikas. 

Väidetavalt ei võeta joominguid korraldava õpetaja vastu midagi ette, sest Kuldre kooli õpilased on spordis head ja saavutavad vaid häid tulemusi ning pealegi on Klaar kohaliku vallavolikogu esimees. «Õpetaja on kodukandis autoriteetne mees, kelle joomapidude lembuse osas pigistatakse lihtsalt silm kinni,» nendib kooli teine õpilane. 

Kolmas Elu24ga ühendust võtnud endine õpilane kinnitab, et ei ole ise näinud «joominguid» ega ole nendes osalenud. «Küll oli aga Margus Klaar minu õpetaja tõesti üheksa aastat olnud ning tundides oli ta alati kaine ning lastele ta tõesti on alati meeldinud. Olen kuulnud küll jah, et pärast tunde seal Margus joob alkoholi, aga pole kuulnud et ta oleks andnud kuidagi alaealisi õpilasi seal jootnud. Kui ta tõesti seal vahel joob, siis ta teeb seda täisealistega,» teab endine õpilane kinnitada. «Isegi kui ta selliseid hulle joominguid korraldab nagu väidetakse, on ta siiski teinud äärmiselt tubli tööd noortega ning neile eeskujuks olnud. Paljud noored ehk jooksid või teeksid kuskil aineid, kui Marguse trenne poleks ja sport on tõesti seal koolis tasemel,» lisab ta juurde.

Kuldre kooli direktor Andrus Kompus ei tea väidetavatest kooli ruumides toimuvatest joomingutest midagi ja kiidab meest õpilaste heade tulemuste eest võistlustel. 

Justiitsministeeriumi esindaja Kristin Rammus kommenteerib haridusasutuses alkoholi tarbimist järgmiselt: «Korrakaitseseaduses seisab: § 55. Avalikus kohas käitumise üldnõuded: 5) tarbida alkoholi ühissõidukipeatuses, teeliikluses osalevas avalikus kasutuses olevas ühissõidukis, koolieelse lasteasutuse, lasteaia-algkooli, põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, huvialakooli, noortelaagri, tervishoiuteenuse osutaja ning hoolekandeasutuse ehitises ja territooriumil või selle osas õppe- ja kasvatustegevuse või tervishoiuteenuse osutamise ajal, samuti lastele suunatud avalikul kogunemisel». 

Küsimusele, et kui alkoholi tarbimine on igal ajal haridusasutuses keelatud, siis kuidas on võimalikud näiteks alkoholi seltskonnas peetavad vilistlaste peod ning õlleõhtud Kuldre koolis, ei õnnestunud ministeeriumi esindajalt vastust saada. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles