Putini valimiskampaania on täis homofoobiat ja sekspesus naisi

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Maxim

Kuigi tegu ei ole ametlikult Vladimir Putini kampaania osaga, siis on videodest näha, et kes iganes need tellinud on ja kes nende eest maksab, toetatakse sellega just praeguse presidendi jätkamist.

Videodest on näha, kuidas aluspesus naised püüavad igasugust apaatiat Vladimir Putini valimiskampaaniast eemale hoida. Kuigi on enam kui kindel, et Putin jätkab enda ametikohal ka järgmise ametiaja, püütakse videode abil garanteerida, et noored mehed ikka valima läheksid ja enda hääle praegusele presidendile annaksid.

Video on kokku pannud Maximi Venemaa väljaanne, kuid selle omanik keeldub ütlemast, kes selle tellis.

Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Maxim

Varasemalt avaldati sotsiaalmeedias homofoobne video sellest, milles hoiatati rahvast selle eest, et kui Putinit tagasi ei valita, siis on pered sunnitud enda juurde elama võtma gei-mehe, kes ei suuda endale partnerit leida. Videos on näidatud, kuidas üks mees näeb sellest õudusunenägu, kui ärkab üles gei-mehe kõrval.

Sama hirmutaktikat kasutav video, mida on vaadatud enam kui neli miljonit korda, vihjas, et kui 65-aastane Putin ei jätka Venemaa presidendina, siis liituvad Vene armeega mitmed mustanahalised sõdurid.

Hiljutine Putinit toetav sotsiaalmeedias levinud video näitab seksikaid naisi valimisputka juures, millele on kirjutatud «Teretulemast täiskasvanute maailma», edasi tagasi jooksmas. 

Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Maxim

«See on alguses hirmus, aga hiljem sa tahad seda teha veel üks kord», «Kas sa oled kindel, et sa oled juba 18?» ja «Kõik, mis juhtub valmisputkade juures, jääb valmisputkade juurde», teatavad veel teisedki loosungid.

Tüdrukud, kes videos ringi jooksevad, kannavad nime «Valimistüdrukud».

Loosungid ütlevad: «Ootan sind putkas!» (noor naine kaob valimisputkasse), «Ma tahan sinu häält» (alasti naine alasti voodis) ja «aita mul valimisümbrik lahti teha» (modellil on käed seljataga, nagu ta püüaks enda rinnahoidjat lahti teha).

Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Maxim

Maximi ajakirja peatoimetaja Alexander Malenkov sõnab, et nad kajastavad presidendikampaaniat spetsiaalse äriprojekti raames, aga ei tahtnud öelda, kes nende klient on. Ta tunnistas, et see on absurdne, ja et see on üks mitmest kompromissist, mida ta oli sunnitud tegema.

Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Maxim
Kuvatõmmis videost
Kuvatõmmis videost Foto: Maxim

Kuigi ühegi kandidaadi nime pole nimetatud, siis tundub video kokku sobivat Kremlini strateegiaga, millega soovitakse suurendada valima minevate inimeste arvu. Populaarse teooria kohaselt võimaldaks võimalikult suur hääletajate arv esimeses hääletusvoorus Putinil kokku saada 50% häältest, mis aitaks tal valimised koheselt võita.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Kuigi Putin on otsustanud, et ta ei korralda eraldi valimiskampaaniat, siis ennustatakse talle valimistel ülekaalukat võitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles