Arstide saamatus: USA mõrvar elas üle hukkamise (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doyle Lee Hamm
Doyle Lee Hamm Foto: nbcnews.com

Doyle Lee Hamm pidi neljapäeva hilisõhtul tegema enda viimase hingetõmbe , aga kuna hukkamist sooritama kutsutud arstid ei suutnud surmasüsti tegemiseks  leida õiget veeni, pidid nad hukkamise tühistama ja mõrvar jäi praegu veel ellu.

Hukkamine ebaõnnestus, kuna arstid ei suutnud leida Hammi kehalt pääsu tema veenideni, mis olid lümfoomi, hepatiidi ja varasema narkootikumide tarvitamise tõttu kõvasti kannatada saanud. Arstid torkisid meest tükk aega nõeltega, aga poole 12 õhtul loobusid ja lükkasid mehe hukkamise edasi.

Kaks hukkamisel osalenud arstidpüüdsid tükk aega nõela mehe jalgadel ja pahkluudel olevatesse veenidesse torgata, aga see ei õnnestunud. Hiljem keerati mees kõhuli ja prooviti jalgade tagant. Ikka tulemuseta.

Nooltega on märgitud, kuhu meest nõelaga torgiti.
Nooltega on märgitud, kuhu meest nõelaga torgiti. Foto: Court Papers

Seejärel prooviti nõela sisestada tema kubemesse, aga ka see ei õnnestunud. 

Hammi kaitseadvokaat Bernard Harourt sõnas, et tema klient on pärast juhtunut tõsistes füüsilistes ja vaimsetes valudes. 

Mis edasi saab, seda otsustab Alabama osariigi ringkonnakohus.

61-aastane Doyle Lee Hammi ootab hukkamine, kuna tappis 1987. aastal motellitöötaja Patrick Cunningham. Hamm lasi röövi käigus Cunninghami pähe ja varastas kassas olnud 410 dollarit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles