Ema: põsemusi tappis mu lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps sai emalt herpesviiruse
Laps sai emalt herpesviiruse Foto: SCANPIX

Ühe briti ema sõnul tappis põsemusi ta lapse.

Arstid ütlesid emale, et ta vastsündinud laps võis musi kaudu saada herpesviiruse, kirjutab news.com.au.

32-aastane Charlotte Raveney ja tema abikaasa, 28-aastane Mohamed Raveney kaotasid tütre Mira, kui laps oli kümne päeva vanune.

«Laps sai emalt herpesviiruse. See viirus põhjustab tavalist külmetushaigust,» selgitasid arstid.

Chralotte Raveney külmetus pärast sünnitust, tal tekkis palavik, nohu ja köha.  Arstid kinnitasid naisele, et tegemist on tavalise külmetusega ning tal ei ole põhjust muretsemiseks.

«Ämmaemanda sõnul võisin viiruse saada, kuna organism oli pärast sünnitust nõrk ning olin magamata,» lausus inglanna.

Charlotte Raveney jätkas, et hakkas pärast tütre sündi teda kohe rinnaga toitma ning jätkas seda ka siis, kui ta külmetuse sai.

Naine lubati neli päeva pärast sünnitust haiglast koju, kuid kodus jäi laps haigeks. Perekond viis tütre haiglasse, kuid arstid lapse elu päästa ei suutnud.

Lapse lahkamine näitas, et ta oli saanud herpesviiruse. Vastsündinu organismis ei olnud veel antikehi, mis selle eest kaitsnud oleksid.

«Kui ma oleks külmetunud enne sünnitust ja oleks selle läbi põdenud, siis ei oleks mu tütar viirust saanud. See oli väga õnnetu juhus, et ma pärast sünnitust külmetusin ning enda teadmata viiruse tütrele ta esimestel elupäevadel edasi andsin,» lausus ema.

Herpesviirused levivad otsese kontakti teel - üks alaliik enamasti mittesuguliselt. Viirus tungib organismi kas limaskestade kaudu või läbi vigastatud naha.

Herpesviirusega nakatunud rase naise võib sünnituse ajal nakatada oma vastsündinud last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles