«Feminist, kiilakas julgeolekumees, sisserändaja poeg» - kas sotsid läksid juubelitervitusega üle piiri? (8)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside juubelitervitus.
Sotside juubelitervitus. Foto: Kuvatõmmis videost

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna EV 100 juubelitervitus toonitab inimeste eripärasid. Sõnumi rõhutamiseks ei lööda risti ette ka selliste eneseirooniliste sildistuste ees nagu «feminist», «sisserändaja poeg» ning «kiilakas julgeolekumees». Kas juubelitervitusega mindi üle piiri, jääb iga lugeja ja vaataja otsustada. 

«Eesti, see on ennekõike inimesed. Oled sa seenior või juunior. Feminist, kristlane või mõlemat korraga. Oled sa kiilakas julgeolekumees või pikajuukseline kulturnik. See on meile kõigile. Me kõik koos olemegi Eesti. Ennekõike inimesed,» räägib erakonna esimees, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. 

«Sisserändaja poeg» oli väljend, mille kasutamine kukutas 2014. aastal ministritoolilt rahandusministri Jürgen Ligi. Mäletatavasti lahvatas 2014. aastal suur poliitskandaal, kui toonane rahandusminister Jürgen Ligi nimetas siis haridusministri ametis olnud Jevgeni Ossinovskit oma kommentaaris «sisserändaja pojaks roosast erakonnast».

Tulen veel tagasi!«Ma tulen veel tagasi!»,viipab Jürgen Ligi Stenbocki majale, lahkudes seal toimunud erakorraliselt pressikonverentsilt, kus ta teatas tagasiastumisest. Pühapäev, 26.10.2014, kell 17.56.
Tulen veel tagasi!«Ma tulen veel tagasi!»,viipab Jürgen Ligi Stenbocki majale, lahkudes seal toimunud erakorraliselt pressikonverentsilt, kus ta teatas tagasiastumisest. Pühapäev, 26.10.2014, kell 17.56. Foto: Erik Prozes

Loe lisaks:

Uuring: sotside toetus langes viimase kaheksa aasta madalaimale tasemele

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles