Mida sümboliseerib kollane lint Sulle?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves pani Liibanonis röövitud eestlaste toetuseks rinda kollase lindi.
Toomas Hendrik Ilves pani Liibanonis röövitud eestlaste toetuseks rinda kollase lindi. Foto: Erakogu

President Toomas Hendrik Ilves pani selle aasta 13. mail pintsakureväärile kollase lindi ja kutsus üles ka kõiki eestimaalasi seda eeskuju järgima, et näidata üles toetust Liibanonis röövitute lähedastele.

President tõi välja, et kollane lint rinnas tähendab paljudes riikides inimeste südamest tulevat toetust keerulistesse oludesse sattunud kaasmaalastele, taaskohtumise lootust ja ootust.

«Kollane lint ütleb vaikselt, kuid nähtavalt: me teame, et te olete raskustes, me loodame teie tagasitulemisse, me toetame oma mõtetes teie peresid. Me ootame teid kodus,» ütles Ilves.

«Väike asi, suur sõnum. Igaüks saab lihtsate vahenditega selle ise valmistada ja rinda kinnitada,» ütles Ilves.
 

See pisike kollane lindike meie presidendi pintsakurevääril on jaganud inimesed kahte leeri. On neid, kes riigipea sammu heaks kiidavad ning seda aktsiooni igati toetavad ning loomulikult leidub ka neid, kes meie riigipea taas kord kriitikalaviiniga üle kallavad.

Siit mõned arvamused:

Mart: Kollane ju Õhtulehe värv. Samuti Kanal 6 slogan: «Kollasem kui lumi...» Mina sellist kollast kanda ei taha! See värv on meie riigis oma margi täis teind...

Andres: Kui kollast linti propageerib riigipea, siis on aktsioonil poliitikute tegematajätmiste mekk juures. Poliitikute asi on korrraldada pantvangide vabastamine, mitte aga kanda lindikesi lootuses, et asi kuidagimoodi laheneb.

Ülo: Kollane on ajaloo hämaratest aegadest saati olnud prostituutide värv. Neil olid ka kollased passid, jne...

Vello: Natsid panid juutidele kollase tähe rinda.

Aarne: Kollasel on palju sümboolseid taustu: kuld, päike, mesi, ohu märk (koos mustaga, v.t šlagbaum). Kui tahetakse sümboliseerida kellegi tagasi tulemise lootust või «ära unusta mind», siis paremini sobiks helesinine.

Olev to Aarne: Loomulikult see ongi nii, kuid antud juhtumil on tegemist puhtakujulise poliitprostitutsiooni juhtumiga, kus meile määritakse pähe meile täiesti võõraid tavasid.

Maret: Ma kannaks seda linti, kui need värvid oleksid sinine-must-valge, see tähendaks vast poole rohkem ka kogu maailmale.

Ingrid: Kas te inimesed ei saa aru!? Kollane lint ütleb vaikselt, kuid nähtavalt: me teame, et te olete raskustes, me loodame teie tagasitulemisse, me toetame oma mõtetes teie peresid. Me ootame teid kodus...

B: Lollakad oma värvisümboolikaga! No milline värv siis on mingist aegadehämarlikust «tähendusest» vaba? Rohelist ei saa, vangistajad on islamistid. Punast ei saa, on kommunistlik punalipp ja punased laternad (teie kiidetud prostid). Lillat kah vist mitte. Roosa ja sinine on ka laetud tähendustega. Must? Me veel ei leina. Valge lint on vist juba mingis tähenduses kasutusel. Kuldne mustade triipudega? Nagu punane rätik «õigetele» rahvuslastele. Pruun on pärast 1945. aastat veel vaba...

Andres: Kollaseid passe jagas tsaarivõim sada aastat tagasi.

Maret: Ma vabandan, aga kui meie riik seda ei tee ja valitsus, siis see kollane lint veel vähem ja peredele ei too ka see lootust. Mul on kahju peredest ja ka kogu südamest, et see kõik juhtus.

Maret: See on kohutav vaadata, kui ilus ja armas noor naine ja kollane lint rinnas... Ma ei või kannatada, kui kingitakse kollaseid roose, veel vähem kannatan kollast kleiti või pluusi!
 

Mida arvad Sina, armas lugeja? Kas ka Sinu arvates on kollane prostituutide värv? Mis värvi lindike oleks Sinu arvates see õige, mida poleks piinlik rinnas kanda? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles