Elusalt maetud naine püüdis 11 päeva edutult kirstust välja saada

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11 päeva kirstus elu eest võidelnud Almeida dos Santos.
11 päeva kirstus elu eest võidelnud Almeida dos Santos. Foto: Globo G1

Kohutav sündmus leidis aset Kirde-Brasiilia linnas Riachao das Neves, kus naine nimega Rosangela Almeida dos Santos ühel hetkel üles ärkas ja õuduseks end kirstust avastas. Ta püüdis 11 päeva kirstust välja saada, aga edutult.

37-aastane Rosangela Almeida dos Santos kuulutati haiglas surnuks 28-jaanuaril ning maeti maha järgmisel päeval. Kuid 9. veebruaril, 11 päeva hiljem, informeerisid Senhora Santana kalmistu lähedal elavad inimesed naise peret, öeldes neile, et mausoleumist kõlavad imelikud hääled.

Kui kirst lõpuks lahti tehti, siis avastati naise käel ja peas olevad haavandid. Ka kirstu ääres olid kraapimisjäljed. See viitab sellele, et naine püüdis meeleheitlikult kirstust välja saada. Ta võitles viimase hingetõmbeni.

Santos oli läinud haiglasse, kui oli kurtnud tõsist väsimust. Teda püüti südame seiskumise järel elustada, kuid näiliselt tulutult, sest ta kuulutati septilise šoki järel surnuks.

Kohalik elanik Natalina Silva ütles kohalikule meediale, et ta kuulis mausoleumist, midagi mis kõlasid kui summutatud karjeid. «Kui ma läksin päris mausoleumi juurde, kui ma seisin selle ees, siis ma kuulsin seest põmmutamist, nagu keegi peksaks vastu seinu,» rääkis naine. «Ma mõtlesin aluses, et kohalikud lapsed, kes kalmistu lähedal mängivad, teevad mingit rumalat nalja, aga siis ma kuulsin seest kahte sügavat oiet. Pärast seda muutus kõik vaikseks,» lisas Natalina Silva. 

Almeida dos Santos õde Isamara sõnas: «Me ei taha ühtegi arsti süüdistada, me ei taha tüli valmistada. Aga me olime selle olukorra tunnistajaks ja pole võimalik, et inimene on 11 päeva maetud ja ta keha on ikka soe.»

Kohalik politsei hakkas asja uurima.

Haigla, mis naise surnuks kuulutas, lubas anda nii pereliikmetele kui politseile kõik dokumendid, mida nad aga soovivad. Haigla esindaja lubas täielikku koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles