Superstaarisaate Madis õelast koolikiusamisest: tundsin ennast täieliku rämpsuna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Mark.
Madis Mark. Foto: Tiina Azojan/Vaimupuu

Talendisaate «Eesti otsib superstaari» uue hooaja esimese osa kõige liigutavam esineja oli füüsilise puudega noormees Madis Mark. Madis kirjutab oma raskest saatusest ka oma isiklikus blogis

Madise esinemine pühapäevases superstaarisaates oli valustalt liigutav. Karkude toel seisva noormehe hääles kõlas Eesti vikerviisidele omane nukrus ja paatos. Isegi alati lõbus kohtunik Koit Toome pidi poetama pisara. 

Saatus ei ole Madisele armu andnund. Peale rasket õnnetust sattus ta veel vastiku koolikiusamise ohvriks. «Ma olin väga häbelik ja ebakindel, mis ei olnud minu klassikaaslastele eriti meeltmööda. Ma ei olnud enam see lõbus poiss, kes olin varem. Mul polnud enam neid kiireid jalgu, mis aitasid eelnevalt kampa sulanduda ning klassivendade austust võita,» kirjeldab noormees.

Madis oli ebatavaline laps, kellega ei osatud enam suhelda. Mõned hoidsid lihtsalt eemale, kuid osad muutusid isegi õelaks ja ärakasutavaks. «Kogesin aegu, mil ma tundsin koolis ennast täieliku rämpsuna ning mul oli sageli hirm sinna minna,» pihib ta.

Madis sattus ratastooli juba 9aastaselt. Noormees kirjutab sellest traagilisest juhutmist ka oma blogis: «Õnnetus juhtus peale kooliaktust, kui otsustasin enne sõbra sünnipäeva minna teiste kuttidega ehitusplatsile mängima minna. Seal olime väga tihti käinud, nii et ohu tunnetus puudus täiesti.» Aga äkitselt mänguhoos hakkas üks betoonpaneel liikuma ja ootamatult oli Madis järgmisel hetkel täiesti selle all.

Millist hinge- ja tahtejõudu kätkeb endas selle imetlusväärse noormehe lugu, millest kumab läbi ka helgemaid hetki, loe SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles