Tallinna jalgrattanädal täidab linna ratturitega

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid Pirita teel.
Jalgratturid Pirita teel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Juuni esimesel nädalal leiab Tallinnas aset pealinna linnarattureid ühendav ja jalgrattakultuuri tutvustav jalgrattanädal ehk Tallinn Bicycle Week.

Tallinna jalgrattanädala peakorraldaja ja rattaentusiasti Risto Kalmre sõnul avaldab festival austust jalgrattale kui mõtteid ja tegusid inspireerivale nähtusele ning näitab, et jalgratas on linnakultuuri lahutamatu osa – seda ka järjest kasvava ratturite arvuga Tallinnas.

“Meie eesmärk on pakkuda innustust ja kokkupuutepunkti kõigile praegustele ja tulevastele jalgratturitele, julgustada inimesi igapäevaselt linnas liiklemiseks jalgratast kasutama ning viia Tallinn seeläbi sammukese võrra edasi rattasõbralikuma tuleviku suunas,” sõnas Kalmre.

Tallinna jalgrattanädala rahvaüritused saavad stardi neljapäeva, 2. juuni õhtul kinos Artis, kus toimuvad festivali selgroogürituse, maailmakuulsa jalgrattafilmide festivali, Bicycle Film Festivali Tallinna programmi linastused. Kokku näeb sel aastal peale Tallinna veel 27 suurlinnas üle maailma aset leidva Bicycle Film Festivali raames Artises ja NO99 Põhuteatris toimuvatel seanssidel kokku 38 lühi- ning 5 täispikka jalgrattafilmi.

Reedel, 3. juunil koonduvad rattanädala sündmused õhtupoolikul Rannamäe parki ehk Skoone bastionile. Seal ootavad rattafänne ees BMX-jämm, filmilinastused ja Soome legendaarse rattadisaineri Olli Erkkilä jalgrattanäitus. Öö saabudes on kõik jalgrattalised oodatud Bicycle Film Festivali Tallinna peole F-Hoones.

Laupäeval, 4. juunil jõuab Vabaduse väljakule Inglismaal ja Uus-Meremaal laineid löönud minidroomivõistlus Red Bull Mini Drome. Minimõõtudes ehk harilikust velodroomist kümme korda väiksema nn minidroomi 25meetrisele rajale oodatakse võistlema eelkõige kõiki fixed gear’i või trekisõitu harrastavaid rattureid, kuid jõudu saab proovida ka vabaklassis. Pärast seda toimub Vabaduse väljakult ühissõit NO99 Põhuteatrisse, kus näeb öist kinoseanssi, toimub rattapidu ning eestlaste eestveetava ümberehitatud jalgrataste kaubamärgi Anthony Clay esitlus.

Tallinna jalgrattanädal tipneb 5. juuni keskpäeval Vabaduse väljakult algava ja Kultuurikatlani viiva jalgratastega linnas liiklemist propageeriva kultuuripealinna rattaparaadiga.

Kõik Tallinna jalgrattanädala sündmused peale pidude ja filmilinastuste Artises on pealtvaatajatele ja osalejatele tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles