Toidublogijad pakuvad Tartus oma hõrgutisi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu toidublogija Ragne Värki valmistatud kook.
Pärnu toidublogija Ragne Värki valmistatud kook. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel laupäeval, 21. mail avatakse Tartu Tasku keskuse 1. korruse aatriumis üheks päevaks toidublogijate pop-up kohvik, mille raames astuvad oma köökidest ja blogidest välja tuntumad Tartu ja Lõuna-Eesti blogijad, kes pakuvad päeva jooksul hõrgutisi.

MTÜ Maitseklubi eestvedamisel toimub teine üritus pop-up kohvikute sarjast “Blogist välja”.

Tallinnas väga menukaks osutunud üritus jõuab seekord Tartusse, kus ühtekokku on väljas üheksa Lõuna-Eestis tegutsevat aktiivset toidublogijat.

Maitseklubi juhi Aivar Hansoni sõnade järgi seisneb ürituse idee toiduajakirjanduse propageerimises, seda eelkõige toidublogide kaudu. “Eesti turu väiksuse tõttu on meil väga vähe kvaliteetset toiduajakirjandust,” tõdes Hanson. “Seda tühimikku aitavad aga täita toidublogijad, keda leiab Eesti eri piirkondadest rohkelt.”

Hansoni kinnitusel on erinevalt ajakirjanikest blogijad inimeste jaoks enamasti tundmatud. “Kohviku raames ongi võimalik nendega näost näkku kohtuda – näha, kes on need inimesed, kes teistega oma toidulauda nii retseptides kui piltides jagavad,” lisas Maitseklubi juht. “Külastajatel avaneb võimalus ise otsustada, kas piltidelt tuntud hõrgutised niisama hästi maitsevad, kui need välja näevad.”

Samaaegselt kohviku toimimisega näidatakse videofilme blogijate toiduvalmistamisest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles