Tartus näeb suvel Kivirähki Hansahoovis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Taalmaa etenduses "Sinised kilesussid jalas".
Indrek Taalmaa etenduses "Sinised kilesussid jalas". Foto: Hansahoovi Teater

Tartus asuv Hansahoovi teater mängib sel neljapäeval, 19. mail viimast korda Õlle tares monotükki “Sinised kilesussid jalas”, mis valmis Andrus Kivirähki raamatu „Jutud“ kuue monoloogi põhjal.

Hansahoovi teatri pressiesindaja Mai-Liis Sipria teatel kolib näitetrupp suveks Hansahoovi, kus mängitakse sama etendust 18. ja 29. juunil, 10. juulil ja 1. augustil.

“Sinised kilesussid jalas” on humoorikas näidend, milles näitleja Indrek Taalmaa kehastab kuut rolli, mis kõik ühel või teisel moel peegeldavad tegelaste suhestumist rahasse ja ühiskonda, milles elame.

Näitleja kehastub rollideks ümber otse publiku silme all, nii et vaataja saab osa nii kostüümivahetusest, grimmi pealepanekust kui eemaldamisest.

Kuus monoloogi on 30aastane naine, sinised kilesussid jalas; 60aastane mees, suur klotser sõrmes; 20aastane tüdruk, väike seljakott seljas; 30aastane mees, põlev suits näpu vahel; 40aastane naine, märkmik käes, ja ebamäärase välimusega mees, lotopilet käes.

Hansahoovi teater on eelnevatel aastatel toonud lavale menukad suve- ja talvelavastused “Puut/Laat”, “Nääripidu”, “Kolhoos”, “Saun”, “Kõrts” ja “Sõit”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles