Eesti esifeminist Nika Kalantar: laste saamine on keskkonnale kahjulik (24)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nika Kalantar
Nika Kalantar Foto: ERR / kuvatõmmis

Facebooki feministliku kogukonna «Virginia Woolf sind ei karda!» üks administraatoreid Nika Kalantar rääkis eilses ETV saates «Suud puhtaks», et maailmas on juba liiga palju inimesi ning laste saamine on keskkonnale kahjulik.

Eile ETVs eetris olnud saade «Suud puhtaks» käsitles laste saamise teemat, püstitades küsimuse: kas tuleb ka Eesti Vabariik 200 ehk mida teha, et sünniks rohkem lapsi?

Saatekülaliste hulgas oli ka kodanikuaktivist Nika Kalantar, kellel oli antud teema osas selge arvamus. Facebook´i kogukonna «Virginia Woolf sind ei karda!» administraator selgitas, et Eesti ühiskond ei pruugi toetada lapse saamist. 
«Põhjus, miks inimesed saavad ühe lapse või ei saa üldse lapsi, on seotud keskkondlikute teguritega ja ühiskondliku avatusega. «Kui sul on partner teisest riigist pärit siis tead, et laps võib kannatada foobia all,» lausus Kalantar.

«Ja teine faktor on see, et laste saamine ei ole keskkonnasõbralik - maailm on üle rahvastatud.» Nika arvas ka, et keskkond ei ole lapsesõbralik. 

«Inimesed otsustavad, et nad ei saa lapsi, sest see ei ole pikas perspektiivis väärt.»

Vaata videot Nika Kalantari sõnavõtust alates 25. minutist SIIT. 

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles