Video: elu kaotanud jalgpallitreener osutus Florida koolitulistamise kangelaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika jalgpalli treener Aaron Feis
Ameerika jalgpalli treener Aaron Feis Foto: twitter.com

Ameerika Ühendriikides Floridas Parklandis asuvas Majory Stoneman Douglas High Schoolis  leidis eile aset tulistamine, milles hukkus vähemalt 17 inimest ja kümned said haavata.

Tulistamises kahtlustatav on selle kooli endine õpilane, 19-aastane  Nikolas Cruz, kes koolist halva käitumise tõttu mõni aeg tagasi välja visati, teatab Reuters.

Florida Parklandi koolitulistamises kannatada saanu
Florida Parklandi koolitulistamises kannatada saanu Foto: John McCall/AP/Scanpix

Politsei teatel kasutas tulistaja, kes üritas pärast veresauna korraldamist põgeneda, poolautomaatrelva AR-15. Cruzil ei õnnestunud kuigi kaugele jõuda, korrakaitsjad tabasid ta kiiresti.

Parklandi politseijuhi Scott Israeli teatel õnnestus neil 12 hukkunut kiiresti kindlaks teha. Nende seas on ka selle kooli ameerika jalgpalli treener Aaron Feis, kes kaitses oma kehaga õpilasi kuulide eest.

Ameerika jalgpalli treener Aaron Feis
Ameerika jalgpalli treener Aaron Feis Foto: instagram.com

«Tulistamises hukkus selle kooli üks populaarsemaid õpetajaid, jalgpallitreener Aaron Feis, keda jäävad leinama nii õpilased kui kolleegid,» teatas politsei esindaja.

Ameerika jalgpalli treener Aaron Feis
Ameerika jalgpalli treener Aaron Feis Foto: Twitter.com

Feis viidi pärast tulistamist kiiresti haiglasse, kuid arstidel ei õnnestunud ta elu päästa, kuna elutähtsad organid olid vigastada saanud.

Feis töötas nimetatud koolis kaheksa aastat, olles nii ameerika jalgpalli treener kui turvateenistuse juht.

Selles koolis ujumis- ja veepalli treenerina töötav Andrew Hofman sõnas, et Feis suhtus kooli ja õpilaste turvalisuse tagamisse tõsiselt, kuid ta ei osanud ette näha, et mõni hullunud endine õpilane seal ootamatult tule avab.

Hofmani sõnul tegi Feis oma tööd hästi, olles samas hea huumorimeelega, mis on kasulik omadus kui tegemist on teismelistega.

Õpilaste teatel oli tulistaja Cruz üsna vaikne, kuid kui ta vihastas, siis hakkas ta kaklema ja ründas teisi, olles ettearvamatu käitumisega.

Politseiuurimine näitas, et tulistaja poseeris sotsiaalmeedias relvadega ja kunagised kaasõpilased pidasid teda relvahulluks. 

CNNi teatel on Florida koolis aset leidnud tulistamine USAs sel aastal juba kaheksas. Rahvusvahelise meedia andametel on nüüdne koolitulistamine ohvrite ja kannatada saanute arvu poolest USA koolitulistamiste seas kaheksandal kohal. 

Õpilaste evakueerimine Florida Parklandi koolist
Õpilaste evakueerimine Florida Parklandi koolist Foto: Amy Beth Bennett/AP/Scanpix
Õpilaste evakueerimine Floridas Parlandis asuvast koolist, kus leidis aset tulistamine
Õpilaste evakueerimine Floridas Parlandis asuvast koolist, kus leidis aset tulistamine Foto: Mike Stocker/AP/Scanpix
USAs Floridas Parklandi koolis leidis aset tulistamine
USAs Floridas Parklandi koolis leidis aset tulistamine Foto: GASTON DE CARDENAS/AFP/Scanpix
Tuletõrje ja politsei koolitulistamise sündmuspaigas
Tuletõrje ja politsei koolitulistamise sündmuspaigas Foto: RHONA WISE/AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles