Spordireporter sattus kriitika alla, kuna tema arvates ei ole iluuisutamine sport

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA iluuisupaar Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim
USA iluuisupaar Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim Foto: ROBERTO SCHMIDT/AFP/Scanpix

Ameeriklasest spordireporter Edward Egros, kes töötab Texases Dallases kanalis Fox 4, teatas Twitteris, et iluuisutamine ei ole sport.

Twitteris lahvatas iluuisutamisdebatt pärast seda, kui üks kasutaja arutas iluuisutamise üle Lõuna-Koreas Pyeongchangis toimuvaid olümpiamänge silmas pidades.

See isik teatas, et iluuisutajad peavad valima oma etteaste jaoks muusikapala ja seega ei saa iluuisutamist lugeda spordiks, vaid see on kunst.

Egros vastas sellele tviidile: «Suured tänud sulle, olen samal arvamusel. Ma küll austan iluuisutajaid, kuna maailmas ei ole just palju, kes oskaks sellisel viisil uisutada. Samas olen seisukohal, et iluuisutamine ei ole sport».

Egrose ja teise Twitteri kasutaja tviidid jäid silma professionaalsetele iluuisutajatele, kes neile vastasid. Üks neist oli 2017. aasta juunioride maailmameister ja 2018. aasta Pyeongchangi olümpial üles astuv USA iluuisutaja Vincent Zhou.

USA iluuisutaja Vincent Zhou
USA iluuisutaja Vincent Zhou Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

«Sa töötad spordireporterina, kuid iluuisutamine ei ole sinu silmis sport. Kajasta siis «tõsist ja õiget» sporti, tee oma tööd, kuid meie teeme oma ehk oleme iluuisutajad, olles samas ka sportlased. Iluuisutamine on sport,» teatas Zhou.

Pyeongchangis võistlev teine ameeriklane, iluuisutaja Chris Knierim kiitis Zhoud iluuisutajate kaitseks välja astumise eest. «Vincent, sa panid ta paika!» oli Knierimi sõnum.

USA iluuisupaar Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim
USA iluuisupaar Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Kanadalasest iluuisutaja Jeffery Buttle, kes sai 2006. aasta Itaalia Torino taliolümpial pronksmedali ja oli 2008. aastal maailmameister, vastas samuti Egrosele.

Kanada iluuisutaja Jeffery Buttle
Kanada iluuisutaja Jeffery Buttle Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Iga spordiala kohta saab põhimõtteliselt öelda, et see ei ole sport. Igal spordialal on nüansse, mis selle «vähem spordiks teevad». Seda saab öelda jäähoki, jalgpalli, ameerika jalgpalli, poksi ja veel mitmete teiste sportlike tegevuste kohta. Ma ei nõustu, et iluuisutamine ei ole muusika kasutamise tõttu sport, jään oma arvamuse juurde,» sõnas kanadalane.  

Eilse seisuga oli Egros jäänud oma seisukoha juurde hoolimata veel mitmete professionaalsete iluuisutajate sõnavõtust ja seisukohtadest.

Spordireporteri arvates on ta iluuisutajate silmis nagu neandertallane, kes ei saa mitte millestki aru.

USA iluuisupaar Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim
USA iluuisupaar Alexa Scimeca Knierim ja Chris Knierim Foto: ROBERTO SCHMIDT/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles