Video: pealtnägija joonistatud kohutav karikatuur aitas politseil kahtlusalust kindlaks teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealtnägija joonistus ja kahtlusaluse foto
Pealtnägija joonistus ja kahtlusaluse foto Foto: facebook.com

Ameerika Ühendiikide Pennsylvania Lancasteri politsei lasi juhtumi pealtnägijal joonistada kahtlusalust, see tuli küll kohutav, kuid siiski õnnestus korrakaitsjatel selle abil isik kindlaks teha.

Karikatuursel joonistusel on näha kolmnurkse lõuaga kriipsujukunägu, kellel on lühikesed hõredad juuksed, peas on müts, silmad on täpid, suu ja nina kriipsud, teatab msn.com.

Lisaks oli kahtlusalust kujutatud vaid ühe kõrvaga.

Joonistus kahtlusalusest
Joonistus kahtlusalusest Foto: facebook.com

Politsei teatel varastas umbes sellise välimusega mees 30. jaanuaril Lancasteri turumüüjatelt sularaha, vargust nägi pealt mitu inimest.

Lancasteri politsei postitas selle nädala kolmapäeval selle joonistuse Facbooki, juures tekst, et see on amatööri joonistatud ja üsna koomiline, kuid see aitas neil teha kindlaks kahtlusalust, kelleks osutus 44-aastane Hung Phuoc Nguyen.

44-aastane Hung Phuoc Nguyen
44-aastane Hung Phuoc Nguyen Foto: facebook.com

Karikatuuri näinud kommenteerisid, et kas tegemist on maasikaga, mis kannab mütsi.

Politsei andmebaasis on sellest mehest foto, kuna ta on ka varem varastanud ja politsei poolt kinni peetud. Politsei otsib Nguyeni taga, paludes ta tabamiseks kodanike abi.

«Panime nii joonistuse kui kahtlusaluse mehe Nguyeni foto Facebooki lootuses, et keegi on teda kuskil näinud ja annab meile sellest teada,» sõnas politseinik William Hickey.

Väidetavalt on Nguyen kodutu, kes hoiab endal hinge sees varastamisega.

Samas politsei tänas joonistuse teinud isikut, kuna ta tähelepanelikkuse abil oli võimalik jõuda kahtlusaluse jälile.

«Meil  ei ole kavas palgata seda isikut ka edaspidi kahtlusalustest joonistusi tegema. Ta joonistus on karikatuuri mõttes hea, kuid ta jääb professionaalsetele krimiportretistidele alla,» lisasid politseinikud. 

Pealtnägija joonistus ja kahtlusaluse foto
Pealtnägija joonistus ja kahtlusaluse foto Foto: facebook.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles