Video: Harvey Weinsteini süüdistajana tuntud näitlejanna Rose McGowani endine agent tegi enesetapu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jill Messick
Jill Messick Foto: twitter.com

Näitlejanna Rose McGowani endine agent Jill Messick suri ta pere teatel enesetapu tagajärjel, olles produtsent Harvey Weinsteini seksuaalse ahistamise skandaaliga kaasnenud ohver.

Messick oli McGowani agent kui Weinstein näitlejanna 1997. aastal Sundance’i filmifestivalil hotellinumbritoa mullivanni äärel väidetavalt vägistas, teatab The Sun.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix
Rose McGowan
Rose McGowan Foto: Taylor Jewell/AP/Scanpix

Pere teatel leiti 50-aastane Messick ta kodust surnuna, parameedikute sõnultegi ta suure tõenäosusega enesetapu.

«Jill on Weinsteini skandaalis ohver, kuna ka teda süüdistati produtsendi ahistamiste ja vägistamiste kinnimätsimises. Ta ei mätsinud midagi kinni, ta tegi oma tööd. Rose McGowani süüdistused viisid ta meeleheitele,» teatas pere.

Jill Messick
Jill Messick Foto: Twitter.com

McGowan, kes on ahistamisvastase liikumise  #MeToo üks eestvedajaid, andis jaanuaris välja elulooraamatu «Brave», milles kirjeldab detailselt, kuidas Weinstein teda vägistas.

Rose McGowan tutvustamas oma elulooraamatut «Brave»
Rose McGowan tutvustamas oma elulooraamatut «Brave» Foto: Dennis Van Tine/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

Näitlejanna sõnas juba möödunud aasta oktoobris väljaandele The New York Times, et ta agent Messic oli see, kes ta Weinsteiniga 1997. aastal Utah' osariigis Park Citys Sundance’i filmifestivali ajal kokku viis.

Pere teatel sai Messick pärast Weinsteini skandaali puhkemist närvivapustuse ja ta vaimne tervis oli väga kõikuv.

Messici pere arvates panid McGowani alusetud süüdistused Jilli endalt elu võtma.

«McGowan levitas Jilli kohta laimu, ta ei suutnud selle vastu võidelda ja läks kergema vastupanu teed,  jättes eluga hüvasti. Ta ei teinud midagi valesti, kuid ta maine sai kahjustada. Ta oli #MeToo liikumise toetaja, kuid temast sai ohver,» teatas agendi pere.

Pere edastas meediale avaliku kirja, mille kohaselt õppis Messick Lõuna-California ülikoolis avalikke suhteid ja ajakirjandust, saades magistrikraadi. Ta oli abielus kahe lapse ema.

1997. aasta jaanuaris sai temast näitlejanna Rose McGowani agent ja ta korraldas McGowanile kokkusaamise produtsent Harvey Weinsteiniga. McGowan sõnas pärast Weinsteiniga kohtumist, et see ei olnud just kõige meeldivam, kuid pere teatel ei maininud näitlejanna mitte sõnagagi, et produtsent ta vägistas. Jill Messic uuris juhtunut ja üritas olukorda lahendada. Agendi arvates asi laheneski, sest McGowan oli nõus ka edaspidi mängima filmides, mille produtsendid on Harvey Weinstein ja ta vend Bob Weinstein. 

Jill Messicki elu pöördus pahupidi möödunud sügisel kui Weinsteini hakati süüdistama ahistamises ja vägistamises. McGowan teatas, et ta agent Messic oli teadlik, et Weinstein ta vägistas, kuid ei võtnud selle suhtes midagi ette.  Messici teatel puudusid tal andmed McGowani vägistamise kohta.

Pere arvates ei ole kõik McGowani elulooraamatus «Brave» tõde, pigem on tegemist tema isikliku kättemaksga, mis heidab varju nii ta endisele agendile Jill Messickile kui #MeToo liikumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles