Rase naine tõsteti lennukist maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EasyJeti lennuk.
EasyJeti lennuk. Foto: AFP / Scanpix

Odavlennufirma Easyjet  tõstis raseda naise lennukist maha ja küsis talt tervisliku seisukorra kohta arstitõendit.

Koos perekonnaga Roomas puhkamas käinud inglanna Katharina Bishop sunniti lennukist lahkuma paar minutit enne õhkutõusmist, kirjutab Daily Mail.

Bishopil oli siis 31. rasedusnädal.

 

Easy Jeti esindaja kinnitusel nõuavad nad arstitõendit kõikidelt naisreisijatelt, kelle rasedus on  juba 28. – 35. nädalal.

 

Lisaks rasedale Bishopile tõsteti lennukist maha ka tema abikaasa ja nende kuueaastane tütar.

 

Perekond oli Roomasse lendamiseks kasutanud samuti Easyjeti, kuid siis rasedalt naiselt tõendit ei küsitud.

Kuna lennufirma nõutud arstitõend ei tohtinud olla vanem kui viis päeva, siis pidi inglanna selle hankima Roomas.

See oli võimatu, sest Itaalias saavad günekoloogi vastuvõtule vaid seal registreeritud  patsiendid, kui küsimuse all ei ole just hädaolukord.

Lennufirma pakkus siis välja, et naine võib vajaliku dokumendi saada lennujaama arstilt. Tekkis uus probleem- arst ei saanud seda välja kirjutada, kuna ei olnud väljaõppinud günekoloog, vaid üldarst.

Nii pidigi perekond Roomast otsima arsti, kes nõustuks neile kodumaale tagasipöördumiseks vajaliku dokumendi väljastama.

«Leidsime arsti, kes andis käsitsi kirjutatud dokumendi, et minu tervisega on kõik korras. Tõlgi vahendusel tegi ta selgeks, et see ei ole ametlik dokument, kuna ma ei ole tema patsient,» meenutas inglanna.

Perekond pidi dokumendijahtimise tõttu veel ööpäevaks  Rooma jääma ning 300 eurot (4692 krooni) hotelli, söögi ja transpordi eest välja käima.

Lõpuks pääses perekond kojulennule, kuid siis ei huvitanud vaevaga hangitud tõend enam kedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles