Maailmalõpp saabub nelja päeva pärast?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmalõpp saabub nelja päeva pärast?
Maailmalõpp saabub nelja päeva pärast? Foto: SCANPIX

Enamik maailmalõpu ennustajaid on pakkunud selleks 21. detsembrit 2012. aastat, kuna siis saab maiade kalender otsa.

Kuid on ka neid, kelle arvates tuleb katastroof selle aasta mais ehk täpsemalt nelja päeva pärast 21. mail 2011. aastal, kirjutab Live Science.

Kristlikud fundamentalistid edastavad seda maailmalõpusõnumit Twitteris, Facebookis, raadiosaadetes ning trükistes.

Enamikku jätavad sellised maailmalõpuennustused külmaks, kuna sajandite jooksul on neid tehtud küll ja küll, kuid ükski neist ei ole täitunud.

Kuid üks mees on lausa pühendanud oma elu apokalüpsise kuulutamisele.

Tegemist on 89-aastase Harold Campingiga, kes juhib raadiojaama Family Radio Worldwide.

Campingi ja ta jüngrite sõnul võib maailmalõpp alguse saada 21. mail sel aastal, kuid täielik kokkuvarisemine toimub kuue kuu jooksul. Selle tõttu ei soovita nad inimestel enam teha suviseid puhkuseplaane ega mõelda selle aasta jõuludele.

Fundamentaalsetel kristlastel on seljataga pikk maailmalõpu ennustamise ajalugu. Nende sõnul saabub Jeesus tagasi Maale ning hakkab kohut mõistma.

19. sajandi alguses pakkus USA farmer ja Piibli uurija William Miller välja, et maailm lõppeb 23. aprillil 1843. aastal. Loomulikult tekitas see paanika.

Pärast seda on nii USAs kui Euroopas pakutud välja mitmeid apokalüpsise ennustusi.

Nüüdisaegsete piibliuurijate sõnul saab Matteuse evangeeliumis olevat Jeesuse Maale tagasipöördumist tõlgendada mitut moodi. Selle tõttu saab lasta fantaasial vabalt lennata.

Samuti annab piibel vastuolulist informatsiooni selle kohta, kas ja kuidas elu Maal otsa lõppeb.

Vana Testamendi Koguja raamatus aga seisab: «Maailm püsib igavesti».

Campingi oletused ja arvutused maailmalõpu kohta ajavad enamikku naerma, sest ta on ennustanud vähemalt 20 korral ning mitte ükski neist ei ole täitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles