Video: USA tippülikooli korporandid saavad «seaküpsetamise» seksivõistluse eest karistada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cornelli ülikooli meesüliõpilaste korporatsiooni Zeta Beta Tau klubimaja
Cornelli ülikooli meesüliõpilaste korporatsiooni Zeta Beta Tau klubimaja Foto: facebook.com

Ameerika Ühendriikides New Yorgi osariigis Ithacas asuva maineka Cornelli ülikooli korporatsioon Zeta Beta Tau korraldas oma liikmetele võistluse, milles meesüliõpilastel tuli seksida võimalikult paljude naistega.

Reegliks oli, et mida enamate naistega mehed seksisid, seda suurem oli võimalus võita ning kui kahe kõige agarama seksija vahel tekkis viik, siis võitis see, kelle seksipartnerite seas oli paks ja suure kehakaaluga naine, teatab foxnews.com.

Cornelli ülikooli meesüliõpilaste korporatsiooni Zeta Beta Tau logo
Cornelli ülikooli meesüliõpilaste korporatsiooni Zeta Beta Tau logo Foto: facebook.com

Meesüliõpilased ei tohtinud naistele, kellega nad seksisid, sellest mitte sõnagi võistlusest iitsatada.

Lõpuks sai avalikuks, mida Zeta Beta Tau on korraldanud ja sellest lahvatas skandaal.

Cornelli ülikooli korporatsioon Zeta Beta Tau asutati 1898. aastal ja sellesse kuulumist peetakse suureks auks. Tegemist on korporatsiooniga, kuhu saavad kuuluda vaid mehed.

Cornelli ülikooli meesüliõpilaste korporatsiooni Zeta Beta Tau klubimaja
Cornelli ülikooli meesüliõpilaste korporatsiooni Zeta Beta Tau klubimaja Foto: facebook.com

Cornelli ülikooli juhtkond sai nimetatud korporatsiooni korraldatud võistlusest, mis kannab nimetust Pig Roast (sea küpsetamine) teada ning korporantidele määrati erinevaid karistusi, millest kõige alandavamaks peetakse ühiskondlikult kasulikku tööd ülikooli territooriumil.

Cornelli ülikooli hooned
Cornelli ülikooli hooned Foto: wikipedia.org

Lisaks jälgitakse selle korporatsiooni liikmete tegevust järgneva kahe aasta jooksul ning kui esineb veel rikkumisi, määratakse uued ja rangemad karistused kuni ülikoolist väljaviskamiseni.

Cornelli ülikooli üks hoonetest
Cornelli ülikooli üks hoonetest Foto: wikipedia.org

Cornelli ülikooli üliõpilaste esindus mõistis Zeta Beta Tau seksivõistluse hukka, kuna tegemist oli naiste objektistamise ja ärakasutamisega.

«Need meesüliõpilased ei andnud endale aru, millega tegelesid. See oli naisi alandav käitumine, kuid ka seksuaalne ahistamine. Selle vennaskonna liikmete arusaamad ei lange kokku teiste korporatsioonide, üliõpilaste ega ülikooli arusaamadega,» sõnas Cornelli ülikooli üliõpilasesinduse asejuht Ryan Lombardi.

USA mainekates ülikoolides on mitmeid korporatsioone, kus viiakse läbi üsna julmi tseremooniaid. Üks neist on esimese aasta üliõpilaste vastuvõtmine ja ristimine, milles rebasteks löödavaid sunnitakse tegema väga alandavaid ja inimväärikust solvavaid asju.

USA eliitülikoolides on ahistav ja alandav käitumine keelatud, kuid seda tuleb ikkagi ette.

1865. aastal asutatud Cornelli ülikool on USA eliitülikoolide grupi, Ivy Leage noorim liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles