Rootsi kontorirotid teevad koos eestlastega head

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Rate Race" toob Tallinna tänavatele lõbusad kontoritöötajad.
"Rate Race" toob Tallinna tänavatele lõbusad kontoritöötajad. Foto: Jelena Rudi

Tänavu 30. mail toimub Tallinna vanalinnas järjekordne kontorirottide heategevusjooks “Rate Race”, mille tulud annetatakse vähekindlustatud suurperede laste hariduse heaks.

“Majanduslanguse periood on meie ühiskonna tõsiselt proovile pannud,” märkis “Rate Race’i” projektijuht Inger Lilles. “Töökaotused ja vähenenud sissetulekud on puudutanud valusalt lasterikkaid peresid ja kitsendanud nende võimalusi veelgi. Teame, et vaesus tuleneb sageli ebapiisavatest vahenditest, viimase hulka kuulub puudulik haridus. Seepärast on “Rat Race” heategevusväljundiks just vähekindlustatud suurperede laste mitmekülgse hariduse omandamisele kaasa aitamine. Püüame läbi selle projekti anda oma panuse võrdsete võimaluste loomisel.”

Oma poolehoidu vähekindlustatud suurperede lastele on üles näidanud ka advokaadibüroo Sorainen nõunik Allar Jõks, kes on ühtlasi heategevusjooksu “Rat Race 2011” patroon.

“Olen nii sportlikke eluviise kui heategevusse panustamist alati kõrgelt hinnanud ja loodan, et meil leidub piisavalt sotsiaalselt vastutustundlikke ettevõtted, kes seekordsel heategevusjooksul osalemisega vähekindlustatud lastele võimalusi luua aitavad,” ütles Jõks.

Tallinna vanalinna päevade raames toimub heategevusjooks kümnendat aastat.

“Rat Race” on vahva vahepala kõigile kontoritöötajaile, et argirutiinist välja murda. Jooksul osalejad läbivad 3-5-liikmelistes võistkondades umbes ühe kilomeetri pikkuse vigurraja, mis on spetsiaalselt selle ürituse tarbeks loodud.

"Rat Race'il" loob meeleolu ja aitab rütmikalt samme sättida Ska Faktor. Jooksul osalejatel on võimalik kiiruse, loomingulisuse ja taiplikkuse eest saada vingeid auhindu ja mis kõige olulisem - osaledes heategevusjooksul, näitad, et märkad nõrgemaid.

Peale kohalike kontorirottide osalevad Lillese kinnitusel tänavusel üritusel Rootsis asuva Uppsala ülikooli vilistlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles