Toakaaslase mõrva eest vangis olnud naine teenib enda kuriteo pealt suurt raha

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amanda Knox.
Amanda Knox. Foto: SCANPIX

Üle 10 aasta tagasi esitati USA tudengile Amanda Knoxile, kes käis Itaalias vahetusüliõpilaseks, süüdistus enda inglasest toakaaslase Meredith Kercheri tapmise eest. Amanda mõisteti ka erinevate Itaalia kohtuastmete poolt kahel korral süüdi, aga ülemkohus andis talle viimaks kauaoodatud vabaduse.

Nüüd, üle kümne aasta hiljem, püüab Amanda Knox, kes istus neli ja pool aastat ka Itaalias trellide taga, temaga juhtunust võimalikult palju raha välja lüpsta. Nimelt on Amanda sõlminud koostöölepingu All American Speakers agentuuriga, läbi mille on võimalik Amandat kutsuda viie kuni kümne tuhande dollari eest enda versiooni loost rääkima.

Aga asi ei piirdu vaid sellega. Amanda Knox, kes sai meedialt enda välimuse tõttu hüüdnimeks Foxy Knoxy, rendib koos enda peika Christopher Robinsoniga välja ühte tuba enda Seattle'is asuvas korteris. Öö maksab 80 dollarit ning kuigi tuba on omaette, tuleb korteriomanikega siiski kööki jagada.

«Nad on saanud palju kiita selles eest kui toredad ja lahked nad on,» rääkis üks korterit külastanud inimene. «Ma kuulsin, et nad müüsid alkoholi ka kondoome, ning neil oli isegi piits seina peal.»

Amanda on varasemalt kirjutanud ka raamatu «Waiting to be Heard» ja osalenud Netflixi poolt tehtud dokumentaalis, mis rääkis sellest samas, 2007. aastal Itaalias aset leidnud mõrvast.

«Paistab, et tal ei ole piire, kuidas kõigest sellest raha teenida, samal ajal kui paljud arvavad, et tema teod rikuvad Meredith Kercheri mälestus,» sõnas allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles