«Troonide mängu» loojad proovivad kätt «Tähesõdade» uue triloogiaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähesõjad: viimane jedi» reklaamplakat
«Tähesõjad: viimane jedi» reklaamplakat Foto: CAP/KFS/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Menusari «Troonide mäng» on jõudnud viimase, kaheksanda hooaja võteteni ja see hooaeg peaks vaatajateni jõudma 2019. aastal.

Filmistuudio Lucasfilm teatas, et «Troonide mängu» loojad David Benioff ja Daniel Brett Weiss hakkavad tegema uut «Tähesõjad» filmitriloogiat, edastab news.com.au. 

David Benioff
David Benioff Foto: wikipedia.org

Benioff ja Weiss on nimetatud triloogia stsenaristid ja produtsendid.

Daniel Brett Weiss
Daniel Brett Weiss Foto: wikipedia.org

Tegemist on täiesti uue triloogiaga, millel ei ole otsest seost niinimetatud kolmanda triloogiaga, mille esimene film «The Force Awakens» (Tähesõjad: jõud tärkab) jõudis vaatajateni 2015, järgmine «The Last Jedi» (Tähesõjad: viimane jedi) 2017 ja kolmas linateos, mis seni kannab tööpealkirja «Osa IX», peaks jõudma kinodesse 2019.

Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona filmis «Tähesõjad: jõud tärkab»
Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona filmis «Tähesõjad: jõud tärkab» Foto: Film Frame/AP/Scanpix
«Tähesõjad: viimane jedi» reklaamplakat
«Tähesõjad: viimane jedi» reklaamplakat Foto: CAP/KFS/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Selle aasta kevadel jõuab vaatajateni  režissöör Ron Howardi käe all valmiv iseseisev film «Solo: A Star Wars Story». Filmiekspertide teatel on tegemist kosmosevesterniga, mis keskendub noore Han Solo seiklustele koos wookie Chewbaccaga.

Selles filmis mängivad Alden Ehrenreich, «Troonide mängu» lohede ema Emilia Clarke, Woody Harrelson ja Paul Bettany ning  soomlasest korvpallur Joonas Suotamo, kes sai oma 211 sentimeetri tõttu Chewbacca rolli.

Joonas Suotamo
Joonas Suotamo Foto: wikipedia.org
Chewbacca mask
Chewbacca mask Foto: Scanpix

«Tähesõdade» viimased kolm filmi on saanud kokku kassatulu 4,35 miljardit dollarit ja loodetakse, et see filmisari pakub ka edaspidi vaatajatele huvi ja toob kassarekordeid. 

Kuna «Troonide mängu» loojad on end rahvusvaheliselt tõestanud, siis anti neile võimalus proovida kätt kosmosesaagadega.

Lucasfilmi president Kathleen Kennedy selgitas: «David Benioff ja Daniel Weiss on tänapäeva tele- ja filmimaastikul ühed paremad loorääkijad. Nad suudavad luua terviklikud, kuid samas keerulised ja huvitavad karakterid, lisades oma lugudesse mütoloogiat. Nad on tänapäevaste muinasjuttude loojad. Seega sobivad nad jutustama ka «Tähesõdade» uusi lugusid».

«Troonide mängu» seitsmenda hooaja viimane osa
«Troonide mängu» seitsmenda hooaja viimane osa Foto: Scanpix

Benioff ja Weiss on viimistlemas «Troonide mängu» viimase hooaja, mis koosneb kuuest osast, käsikirja ja tegelaskujusid. Viimase hooaja võtted algasid möödunud aasta oktoobris Põhja-Iirimaal, edasi minnakse Islandile, Horvaatiasse, Hispaaniasse ja Marokosse. 

HBO toodetavat «Troonide mängu» peetakse läbi telesarjade ajaloo üheks kõige huvitavamaks ja mõjukamaks sarjaks, olles samas vaadatav peaagu kõikjal maailmas.

«Troonide mängu» seitsmenda hooaja viimane osa
«Troonide mängu» seitsmenda hooaja viimane osa Foto: Scanpix

«Arenenud riikides vist ei ole kedagi, kes midagi ei oleks kuulnud «Troonide mängust». Kui see on ekraanidel, siis inimesed elavad selle rütmis,» sõnasid teleeksperdid.

«Troonide mängu» seitsmenda hooaja võtted
«Troonide mängu» seitsmenda hooaja võtted Foto: HBO / BACKGRID/Scanpix

Lisaks «Troonide mängule» ja «Tähesõjad» filmidele on Benioff ja Weiss võtnud ette veel ühe uue seriaali, mille tootjaks on samuti kaabelkanal HBO.

Seriaal kannab pealkirja «Confederate» ning räägib USA kodusõjast, mis toimus aastatel 1861 – 1865. Ajaloost on teada, et sõja võitsid tööstuslikult arenenud põhjaosariigid ning põllumajanduslikus lõunas keelati orjapidamine.

Uues seriaalis spekuleeritakse, et mis oleks saanud USAst siis, kui lõunaosariigid oleksid sõja võitnud.

Samas USA meedia teatas, et kuna Benioff ja Weiss tahavad enne tegeleda «Tähesõjad» fimidega, siis lükkub uue seriaali tegemine mõnevõrra edasi.

«Tähesõjad» esimene film linastus 1977 ja kandis nime «Tähtede sõda» (Star Wars), kuid pärast eelloo tegemist sai pealkirjaks « Star Wars Episode IV: A New Hope» (Tähtede sõda: osa IV- Uus lootus).

Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona «Tähesõjad» esimeses filmis
Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona «Tähesõjad» esimeses filmis Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

1980. aastal valmis järjelugu «Tähtede sõda: Impeeriumi vastulöök", mis sai hiljem pealkirjaks  «Tähtede sõda: osa V – Impeeriumi vastulöök» ja 1983. aastal jõudis vaatajateni  «Tähtede sõda: Jedi tagasitulek», hilisema pealkirjaga «Tähtede sõda: osa VI - Jedi tagasitulek».

1977. aasta «Tähesõjad» filmi reklaamplakat: Pildil Mark Hamill Luke Skywalkerina, Carrie Fisher printsess Leiana, Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona
1977. aasta «Tähesõjad» filmi reklaamplakat: Pildil Mark Hamill Luke Skywalkerina, Carrie Fisher printsess Leiana, Peter Mayhew Chewbaccana ja Harrison Ford Han Solona Foto: Shooting Star/Shooting Star/Sipa USA/Scanpix

Teine triloogia koosneb samuti kolmest filmist. 1999. aastal valmiunud «Star Wars:The Phantom of Menace» (Tähesõjad: osa I – Nähtamatu oht), 2002 «Star Wars: Attack of the Clones» (Tähesõjad: osa II – Kloonide rünnak) ja 2005 «Star Wars: Revenge of the Sith» (Tähesõjad: osa III – Sithi kättemaks).

Lisaks on veel mitu «Tähesõjad» teemalist iseseisvat filmi, millest kolmas jõuab vaatajateni sel aastal ja neljas 2020. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles