Miks selfi ei sobi passipildiks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja teeb selfit
Suusataja teeb selfit Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Soome politsei teatel elame selfide ajastul, neid enesepilte klõpsitakse iga päev tuhandeid ja on ka neid, kes arvavad, et selfi sobib ka passipildiks.

Ida-Soome politsei selgitas, et selfi ei sobi passipildiks, kuna selfi puhul muutuvad näoproportsioonid ja pildil olija nägu paistab suuremana, kuid ka kitsamana, teatab iltalehti.fi.

Soome politseiniku selfi
Soome politseiniku selfi Foto: facebook.com
Soome politseiniku tavaline foto
Soome politseiniku tavaline foto Foto: facebook.com

Ida-Soome politseinikud teavitasid Facebookis, et selfi annab optiliselt vale pildi ja kui selline pilt on passis, siis võib isiku kindlaks tegemisega raskusi tekkida.

Kuna tänapäeval loetakse passipilti masinaga, siis masin ütleb kohe, et näiteks teatud punktid on vales kohas ning seega on tegemist võltsi passifotoga.

Soome dokumendiekspertide sõnul on passifotole teatud tehnilised nõudmised, sellise pildi saab vaid professionaalse kaameraga, mitte aga nutitelefonides või tahvelarvutites olevate kaamerate abil.

«Selfi tegemisel venib nägu vale fookuskauguse tõttu välja ning nina, silmad ja suu tungivad esile. Enesepiltidele ei jää inimesed kunagi nii nagu neid on näha teiste tehtud fotodel, samuti kipuvad selfipildid olema fookusest väljas ja udused,» selgitasid asjatundjad.

Jaapanlased ja selfi
Jaapanlased ja selfi Foto: Yuya Shino/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles