Evelin Ilves jagab ravinippi: olin seda «kokteili» kasutanud palju kordi lapse ja abikaasa peal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht / Scanpix

Praegusel gripihooajal on igati asjakohane jagada mõnd tervist turgutavat nippi. Restoraniäris toimetav endine esileedi Evelin Ilves jagab saladust, kuidas on oma pereliikmeid haiguste eest hoidnud. 

Evelin kirjutab enda värskes kolumnis ajakirjale Naisteleht, kuidas ta on pigem alternatiivse meditsiini usku. 
Evelini «imerohuks» on Hiina traditsioonilisest meditsiinist pärit seenepreparaat Cordyceps. 
«Lapse ja abikaasa peal olin seda palju kordi kasutanud, muu hulgas oma silmaga näinud, kuidas miski pahalane presidendi keset riigivisiiti maha murdis, aga kontsentreeritud Cordycepsiga «kokteil» ta paari tunniga jalule tõstis ning õhtusöögi kõne ajal ei aimanud keegi, et kogu see sündmus oli mõni hetk tagasi sügava küsimärgi all,» jagab Evelin oma kogemusi. 
 

Cordyceps sinensis e. Korditseps on olnud kasutusel Hiina ja Tiibeti meditsiinis juba üle 5000 aasta. Ta on tõeline hiina traditsioonilise meditsiini ja farmakoloogia pärl, tuntud ka kui «elu pikendaja».

Korditseps sai laiemalt tuntuks alles 1993. aastal, kui kolm hiina naissportlast purustasid viis maailmarekordit ning naiste treener avaldas telereporteritele saladuse – naised kasutasid korditsepsi.

Korditseps usutakse olevat maailma kõige tõhusam tervist parandav taim, seda nii alternatiivravi kui ka Korditsepsi uurinud teadlaste arvates. Korditseps olevat ka «kõike-raviv» – võimeline tugevdama kogu keha ja tema süsteeme, vananemisvastane, immuunsust tugevdav ja energiat andev taim. Korditseps diagnoosib ise haiguse algpõhjuse ja see osa tema tööst on inimestele nähtamatu.

Refereeritud teksti täispikka artiklit loe Naistelehest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles