Video: Uma Thurman oleks 15 aastat tagasi «Kill Billi» võtetel võinud elu kaotada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uma Thurman filmis «Kill Bill vol 2»
Uma Thurman filmis «Kill Bill vol 2» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Režissöör Quentin Tarantino paljastas nüüd, et 15 aastat tagasi leidis «Kill Bill» filmide võtetel aset õnnetus, mis oleks võinud peaosa kehastanud Uma Thurmanile fataalselt lõppeda.

47-aastase näitlejanna teatel leidis õnnetus aset 2002. aastal «Kill Bill» võtetel» Mehhikos, ta sai peapõrutuse, randmete ja põlvede vigastuse, teatab Daily Mail.

Uma Thurman sattus «Kill Bill» võtetel õnnetusse
Uma Thurman sattus «Kill Bill» võtetel õnnetusse Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Staar jagas eile sotsiaalmeedias võtteplatsil tehtud videot, mille teda on näha sõitmas metsavahelisel teel autoga vastu puud. Thurman selgitas, et Tarantino andis selle video talle ja ütles, et tal on selle õnnetuse kinnimätsimise ja mahavaikimise pärast kahju ning ta vabandab.

Uma Thurman ja Quentin Tarantino filmi «Kill Bill» võtetel
Uma Thurman ja Quentin Tarantino filmi «Kill Bill» võtetel Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Tarantino sõnul oli ta valmis Thurmani abistama, et see vana juhtum, mida nüüd ahistamises ja vägistamises süüdistatav produtsent Harvey Weinstein aastaid varjas, pinnale tuleks. Weinstein  ei soovinud «Kill Bill» filmide produtsendina, et nimetatud õnnetusjuhtum ja veel mõned samasugused juhtumid tema kui produtsendi ja ta produktsioonifirma mainet kahjustaks.

(Uma Thurman ja Harvey Weinstein
(Uma Thurman ja Harvey Weinstein Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Scanpix

«Uma ja mina rääkisime sellest, sest ta tahtis selle pärast aastaid avalikustada. Olin valmis pärast Uma New York Timesi artiklit lööki enda peale võtma,» lausus Tarantino.

Režisööri teatel sõitis ta ise ohtlikuks peetud teelõigu enne Thurmani läbi, näidates et see ei ole ohtlik, kuid ta eksis. 

«Uma nägi, et see ei olnud ohtlik ja ta oli nõus ise roolis olema. Ta ei kasutanud dublanti. Uma usaldas mind, kuna mul läks sel lõigul sõit hästi, kuid tegelikult oli seal ohtlik,» lausus režissöör.

Uma Thurman filmi «Kill Bill» võtetel
Uma Thurman filmi «Kill Bill» võtetel Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Tarantino jätkas, et kaamerad pandi käima ja Thurman hakkas kiiresti autoga sõitma, kuid keegi ei osanud oodata, et ta vastu puud sõidab. Tegemist oli viletsa  liivase kattega teega, millel sõita oli võrdlemisi ohtlik ning Thurmanil oli õnne, et ta vigastused raskemad ei olnud ja ta ei hukkunud.

Uma Thurman filmis «Kill Bill vol 2»
Uma Thurman filmis «Kill Bill vol 2» Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Rõhutasin enne sõitu Umale, et tegemist on sirge teega ja tal tuleb masin vaid otse hoida. Kuid seal oli ka väike S-kurv, mis oli ohtlik ja see lennutas Uma teelt välja. Kuna Uma usaldas mind, siis on see minu elu suurimaid möödalaskimisi ja ma kahetsen, et panin ta midagi sellist tegema,» jätkas režissöör.

Uma Thurman ja Quentin Tarantino
Uma Thurman ja Quentin Tarantino Foto: imago stock&people/imago stock&people/Scanpix

Tarantino sõnul jäi see autoõnnetus nende kahe vahele mitmeks aastaks nagu «raske kivi», sest Thurman ei usaldanud teda enam.

Thurman teatas nüüd sotsiaalmeedias, et Quentin Tarantino andis talle juhtunust tehtud video ja ta vabandas, et sundis ta Winsteini käsul õnnetuse kohta vaikima.

«Quentin Tarantino teatas, et tal on selle tõttu väga kahju, kuid ta andis mulle video, millel on õnnetus näha ja ma sain selle avalikustada. Mul on Qunetini üle hea meele, et ta lõpuks julges sellega avalikusse tulla. Samas produtsent Weinstein käskis meil õnnestusest vaikida, kuna see oleks võinud ta mainet produtsendina kahjustada. Ta arvas, et see oleks kahjulik ka teistele «Kill Billi» produtsentidele,» teatas Thurman.

Näitlejanna sõnul andis Weinstein käsu kõik nimetatud õnnetusse puutuvad materjalid hävitada ja võttemeeskonnalt võttis ta juhtnu kohta vaikimisvande.

Thurmani poolt sotsiaalmeediasse pandud videos on näha, et tal on auto juhtimisega raskusi ning lõpuks sõidab ta teelt välja ja vastu puud. Staari on näha õnnetusautos liikumatuna, siis jooksevad võttemeeskonna liikmed auto juurde ja aitavad ta autost välja.

Thurmani sõnul oli tal nii valus, et ta ei saanud end liigutada ja ta arvas, et on halvatud.

Õnnetus leidis aset filmi «Kill Bill» võtete lõpul. Nii Tarantino kui Weinstein leidsid, et materjali on ühe filmi jaoks väga palju ja tegid kaks filmi «Kill Bill vol 1» ja «Kill Bill vol 2».

«Kill Bill vol 2» reklaamplakat
«Kill Bill vol 2» reklaamplakat Foto: wikipedia.org

Thurmani sõnul oli olemas kaskadöör, kes oleks olnud valmis tema asemel sõitma, sest talle ei meeldinud auto, mida ta pidas ebaturvaliseks. Samuti ei olevat selle auto pidurisüsteem korralikult töötanud.

«Quentin tuli minu riietustreilerisse ja selgitas seda stseeni põhjalikult. Ta tahtis, et ma teeksin selle sõidustseeni ise, sest siis oleks see autentne. Teda ärritas see, et pidasin kiiret autosõitu ohlikuks, mis nagu hiljem selgus, oligi seda. Ta soovis stseeni, milles ma üleolevana autoga sõidan, juuksed tuule lehvimas. Et saada juukseid õigesti lehvima, tuli mul sõita vähemalt 70 kilomeetrit tunnis. Tegemist oli alguses sirge liivase teega, kuid siis oli S-kurv,» meenutas näitlejanna.

«Kill Bill vol 2» on veel steene, milles Uma Thurmanit on näha autoga sõitmas, kuid siis sõidab ta maanteel, mitte puudega ääristatud metsateel. Filmi lõpul on Thurmani tegelane autos koos oma tütrega. 

Uma Thurman «Kill Bill» võtetel
Uma Thurman «Kill Bill» võtetel Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Pärast haiglast väljasaamist ja taas võtetega liitumist küsis Thurman Tarantinolt, et miks režissöör ta elu ohtu seadis ja teda tappa üritas.

Tarantino selgitas, et ta ei tahtnud Thurmanit tappa, vaid tegemist oli õnnetusega, mida võtetel ikka aegajalt ette tuleb.

Aastaid üritas Thurman saada Tarantinolt kaadreid, millel on õnnetust näha, kuid režissöör ei andnud neid. Lõpuks saatis Thurmani advokaat filmistuudiole Miramax kirja, milles nõudis õnnetuse kaadreid. Nad esitasid talle ultimaatumi, et ta saab kaadrid, kui kinnitab, et produktsioonifirma ja Harvey Weinstein ei ole juhtunus süüdi ega pea vastutama ka selle eest, mis selle õnnetuse tõttu edaspidi käivituda võib.

Thurman ei olnud sellega nõus ja pöördus siis rešissöör Tarantino jutule, kellelt viimased 15 aastat üritas õnnetusvideot saada. Pärast seksuaalse ahistamise skandaali puhkemist produtsent Harvey Weinsteini ümber andis Tarantino video Thurmanile.

Thurmani sõnul ahistas produtsent Weinstein teda mitmel korral seksuaalselt ja üritas ka vägistada, kuid õnneks ei leidnud see aset.

«Kill Bill» filmides kehastas Uma Thurmanpalgamõrvarit Black Mambat ehk Pruuti ehk Beatrix Kiddot, David Carradine Billi ning Billi juhitud palgamõrvarite Deadly Viper Assassination Squadi liikmeid mängisid Lucy Liu, Michael Madsen, Daryl Hannah ja Vivica Fox.

Uma Thurman
Uma Thurman Foto: imago stock&people/imago/United Archives
Kaader filmist «Kill Bill vol 2». Pildil Uma Thurman ja Daivid Carradine
Kaader filmist «Kill Bill vol 2». Pildil Uma Thurman ja Daivid Carradine Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Lugu räägib Thurmani tegelase kättemaksust, kuna ta arvab, et ta sündimata laps tapeti. Ta hävitab ükshaaval oma endised kaaslased, kannatades samas ka ise üsna palju, jõudes lõpuks Billini, keda ta ei tapa relvaga, vaid võitluskunstide õpetaja Pai Mei poolt talle õpetatud südame seiskamise tehnikaga Five Point Palm Exploding Heart Technique, mille puhul tuli südamepiirkonna teatud punktidele vajutada. 

Uma Thurman ja David Carradine filmis «Kill Bill vol 2»
Uma Thurman ja David Carradine filmis «Kill Bill vol 2» Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles