Venemaa president sai endiselt õpetajalt päranduseks korteri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini endine, keskkooliaegne õpetaja jättis talle oma testamendiga korteri Iisraelis Tel Avivis.

Jerusalem Posti ja Newsweeki teatel külastas Putin 2005. aastal Iisraeli, kohtudes seal ka oma endise õpetaja, juuditar Mina Berlineriga, kes migreerus Peterburist Tel Avivi 1973. aastal.

Mina Berliner
Mina Berliner Foto: Twitter.com

Berliner oli Putini õpetaja nõukogude ajal, mil Peterburi kandis Leningradi nime. Ta õpetas 1960. aastatel Peterburi 281. keskkoolis saksa keelt.

Õpetaja meenutuse kohaselt oli Putin tõsine ja vaikne noormees, kes oli keelte peale andekas. Putin puudus küll vahel saksa keele tundidest, kuid eksamitel oli ta edukas. 

Putin ja Berliner kohtusid taas üle aastakümnete 2005. aastal Jeruusalemmas nii ametlikul dineel kui hiljem eraviisiliselt.

Vladimir Putin Iisraelis Jeruusalemmas
Vladimir Putin Iisraelis Jeruusalemmas Foto: RIA Novosti/Reuters/Scanpix
Vladimir Putin Iisraelis Jeruusalemmas
Vladimir Putin Iisraelis Jeruusalemmas Foto: RIA Novosti/Reuters/Scanpix

Venemaa president saatis oma endisele õpetajatele pärast seda kohtumist mitmeid kingitusi, kaasa arvatud kalli käekella ja oma elulooraamatu, milles on tema autogramm. Samuti ostis ta endisele õpetajale Tel Avivi Pinskeri tänavale korteri.

«Ütlesin oma endisele õpilasele, et olen juba üsna vana, vajan korterit, mis oleks bussijaama, turu ja haigla lähedal. Mõned kuud hiljem koliti mind mu senisest elukohast uude,» teatas naine aastaid tagasi meediale.

Iisarelis asuva Venemaa saatkonna abil otsetud korter on nüüd Putini käes tagasi, kuna õpetaja jättis oma testamendiga selle talle.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik/Scanpix

Berliner suri möödunud aasta detsembris 96-aastasena, ta matusel osales Venemaa saatkonna diplomaat, kes viis ka Putini poolt pärja. Saatkond kandis osa matusekuludest.

Iisareli meedia sõnul on Putinil nüüd seal residents olemas, kui ta tahab sinna näiteks puhkama minna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles