Presidendi teenetemärgi pälvinud Roman Baskin tööst haigusega: tuli ennast ikka haigla ja teatri vahel jagada

Britten Torstenberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portree, II koht: lavastaja Roman Baskin Arteri kaanel.
Portree, II koht: lavastaja Roman Baskin Arteri kaanel. Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 166 inimesele. Teenetemärgid antakse inimestele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti elu paremaks. Auväärse tunnustuse saajate seas on ka lugupeetud näitleja-lavastaja Roman Baskin, kes pälvib Valgetähe IV klass teenetemärgi.

Tänavu presidendi poolt üheks tähelepanuväärsemaks isikuks nimetatud Roman Baskin on juba aastaid rahvale teada-tuntud mees. Mehe tegusid oleme jälginud nii lavalaudadelt kui ka teleekraanidelt. Lisaks pälviti mees hiljuti Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate tseremoonial elutööpreemiaga näitekunsti valdkonnas. 

Kui näitekunstis on ta küsimusteta üks kõige andekamaid ja neid, kes temaga rinda julgeksid pista, ei ole just palju, siis paraku on tervis valdkond, kus mehel tuleb endal rinda pista raske haigusega.

Nimelt hakkas eelmisest aastast meest purema vähk, ent tragi inimesena olid mehel kõik tööalased plaanid juba paigas, mistõttu tuli asju planeerida: «Kõik need eelmise aasta tööd olid juba ammuilma planeeritud ja nii ei saanud ma kuidagi ainult haiglas lebada. Tuli ennast ikka haigla ja teatri vahel jagada, » sõnas Baskin.

Mehe antud intervjuud loe pikemalt refereeritud Õhtulehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles