Koeraomanikku filmiti enda lemmiklooma peksmas ja ähvardamas

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Davison
Alan Davison Foto: North News

Julma koeraomanikku filmiti enda bulterjerit peksmas ja ähvardamas.

46-aastase Alan Davisoni naaber filmis üheksal erineval korral, kuidas mees enda lemmiklooma väärkohtleb. Naine karjus mitmel korral mehe peale, et see lõpetaks, aga mees ei teinud väljagi, kirjutab Metro.

South Shieldsi kohus meest vangi ei saatnud. Selle asemel määrati talle tingimisi karistus ning keelati kümneks aastaks lemmikloomade pidamine.

Eksperdid arvavad, et viis, kuidas mees enda lemmikloomaga ümber käis, võis loomas jäädavalt tekitada psühholoogilist kahju. 

Koera päästis suuremast kahjus just see sama juhtunut filminud naaber. Naine oli juba varasemalt politseile teada andnud, et selline asi on toimumas. Politsei saatis loomakaitsjad asja uurima, kuid kuritegu ei täheldatud, kuna külastuse ajal mees koera ei rünnanud. 

Davison koerakest ründamas.
Davison koerakest ründamas. Foto: North News

«Ta väitis, et ta karistab koera, mitte ei peksa teda,» sõnas loomakaitsjate esindaja John Ellwood.  

Kuna ametivõimud midagi ette ei võtnud otsustas naabrinaine ise asjaga tegelema hakata. Igakord kui ta kuulis koerakest kiunumas, tormas ta akna peale sündmust filmima. Naine filmis üheksat erinevat olukorda, kus Davison koera jalgadega peksab ja erinevate relvadega ähvardab.

«Videost on näha, kuidas mees koera lööb, mille peale koer minema jookseb. Siis kutsub mees koera uuesti enda juurde ja siis lööb teda uuesti,» sõnas Ellwood.

Vaata videot, kuidas mees koera peksab Metro kodulehelt.

Peale tingimisi karistuse ning loomapidamise keelu peab Davison ka 25 päeva tegema ühiskondlikult kasulikku tööd ning maksma 450 naela kohtukulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles