Video: James Franco endine kool eemaldas näitleja joonistused, kuna teda süüdistatakse ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Franco
James Franco Foto: Shooting Star/Shooting Star/Sipa USA/Scanpix

USAs Californias Palo Altos asuv keskkool lasi eemaldada kooli seintelt joonistused, mis olid tehtud nende kooli vilistlase, Hollywoodi näitleja James Franco poolt.

Samuti loobus kool Franco poolt pakutud teistest teostest, kuna staari süüdistatakse seksuaalses ahistamises, teatab msn.com.

James Franco
James Franco Foto: Jordan Strauss/AP/SCANPIX

Koolijuht Karen Hendrick selgitas kunsti eemaldamist, et see samm astuti õpilaste kasvatuslikul ja hariduslikul, kuid ka kooli renoveerimise eesmärgil.

Hendrick ei maininud oma esinemises meediale otseset Francot ega näitleja ümber lahvatanud skandaali.

Palo Alto koolileht aga kirjutas, et koolijuhid ei soovi õppeasutuse seostamist Francoga, kuna staari süüdistatakse ahistamises.

James Franco lõpetas Palo Alto keskkooli 1996. aastal, olles selle kooli üks kuulsamaid ja edukamaid vilistlasi.

James Franco
James Franco Foto: F. Sadou/SIPA/F. Sadou/SIPA/Scanpix

Kui Francot hakati ahistamises süüdistama, teatas kooli esindaja Kim Diorio, et tegemist on väidetega, mida ei ole kinnitatud.

Ta lisas nüüd, et Franco eitas ahistamist ja staari ei ole kohtusse kaevatud ega süüdi mõistetud, kuid siiski langetati otsus ta kunst maha võtta.

Kooli ajalehe kohaselt on Franco nende kooli üks aktiivsemaid vilistlasi, kes osaleb kooli kunstiprogrammides. Ta on andnud kooli väljaandele mitu intervjuud, rääkis 2014. aastal filmide tegemisest ning laenas mitu oma teost kooli seintele panemiseks.

Koolijuhid rõhutasid, et kuna Franco andis oma kunsti laenuks, siis nüüd annavad nad ta teosed tagasi, kuid seinajoonistused värviti üle.

James Franco seinajoonistused
James Franco seinajoonistused Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Franco esimene seinajoonistus eemaldati juba 2016. aastal, kuna kooli renoveeriti. Ülejäänud värviti üle nüüd.

James Franco seinajoonistus Palo Alto keskkoolis
James Franco seinajoonistus Palo Alto keskkoolis Foto: Sophia Muys/AP/Scanpix

Franco sattus skandaali möödunud kuul kui viis naist hakkasid teda süüdistama seksuaalses ahistamises.

Franco vastas ahistamisüüdistusetele jutusaates «The Late Show with Stephen Colbert», et ta ei ole kedagi ahistanud ja kui keegi tunneb, et ahistamine on aset leidnud, siis ta vabandab.

Palo Alto on linn Ameerika Ühendriikides California osariigis San Francisco lahe piirkonnas Santa Clara maakonnas. Linn on oma nime saanud ühe ranniksekvoia järgi, mida nimetatakse El Palo Alto.

Praegu 67 000 elanikuga Palo Alto sai linnaõigused 23. aprillil 1894.

Palo Alto logo
Palo Alto logo Foto: wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles