Video: klassikaaslast pussitanud ameerika tüdruk suletakse 40 aastaks psühhiaatriahaiglasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Geyser
Morgan Geyser Foto: Rick Wood/AP/Scanpix

USA Wisconsini osariigist pärit Morgan Geyser oli 12-aastane kui ta 2014. aastal pussitas oma klassikaaslast, tehes seda internetimeemina levinud fiktiivse tegelase Slender Mani soosingu saamiseks.

Waukesha kohus langetas eile 1.veebruaril otsuse sulgeda Geyser 40 aastaks psühhiaatriahaiglasse, kuna tüdruk on teistele inimestele ohtlik ja tema eemaldamisega ühiskonnast kaitstakse teisi, teatab The Guardian.

Morgan Geyser
Morgan Geyser Foto: Rick Wood/AP/Scanpix

Kohtunik Michael Bohren määras Geyserile prokuröride poolt nõutud maksimumkaristuse hoolimata sellest, et ta oli tegu toime pannes vaid 12-aastane.

Morgan Geyser
Morgan Geyser Foto: Rick Wood/AP/Scanpix

«Peame rõhutama, et tegemist oli mõrvakatsega. Kohtu alla antu vaimne tervis on ebastabiilne ja tal on diagnoositud mitu häiret, mis teevad ta ohtlikuks, lisaks on ta käitumine ettearvamatu,» lisas kohtunik.

Uurimise käigus ilmnes, et Geyseril olid klassikaaslase ründamise ajaks hakanud kujunema vaimse tervise häired, mis aasta aastalt on süvenenud. Ta kuulis hääli ja temaga suhtles olend, kelle kohta ta kasutab nime Maggie ja kes käskis tal ka Leitnerit pussitada.

Morgan Geyser
Morgan Geyser Foto: Rick Wood/AP/Scanpix

Nüüd 15-aastane Geyser sõnas kohtus, et tal on juhtunu pärast kahju ja ta vabandab oma ohvri Payton Leitneri ees.

Peyton Leitner
Peyton Leitner Foto: Twitter.com

«Tahan vabandada nii Bella  kui ta pere ees, loodan et tal läheb hästi,» lausus Geyser viidates kaaslase hüüdnimele.

Morgan Geyser
Morgan Geyser Foto: Michael Sears/AP/Scanpix

Geyseril oli kaasosaline Anissa Weier, kes tunnistas, et nad meelitasid Leutneri Milwaukee parki, kus Geyser kaaslast 19 korda pussitas. Weier hoidis pussitatavat kinni.

Anissa Weier
Anissa Weier Foto: Michael Sears/AP/Scanpix

Leitner jäi pussitamisest ellu ja tal õnnestus roomata tee äärde, kus ta leidis möödunud jalgrattur, kes politsei ja kiirabi kutsus.

Kõik kolm tüdrukut olid juhtunu ajal 12-aastased.

Prokurör Ted Szczupakiewiczi sõnul oli Leitneril õnne, et noahoobid ei tabanud elutähtsaid organeid ja ta õigel ajal abi sai.

Geyser ja Weier tunnistasid, et panid pussitamise toime internetitegelase Slender Mani soosingu saamise eesmärgil. Mõlemad tüdrukud pidasid teda reaalseks inimeseks, kes võib neile halba teha.  

Slender Man
Slender Man Foto: wikipedia.org

Kohus saatis Weieri möödunud aasta detsembris 25 aastaks psühhiaatriahaiglasse. Weierile pandud diagnoosi kohaselt on tal vaimse tervise häireid ja ta ei suuda end kontrollida.

Anissa Weier
Anissa Weier Foto: Rick Wood/AP/Scanpix

Geyseri advokaadi  Anthony Cottoni arvates ei tuleks ta klienti hoida täiskasvanutele mõeldud psühhiaatriahaiglas, vaid ta tuleks viia haiglasse, mis on temavanusele sobivam.

«Ta vaimne tervis ei ole korras, kuid see ei ole tema vaba valik ja tal on õigus saada ravi seal, kus temavanusele on kõige sobivam,» nentis advokaat.

Morgan Geyser
Morgan Geyser Foto: Michael Sears/AP/Scanpix

Oletavalt ei hoita Geyserit psühhiaatriahaiglas 40 aastat, sest seaduse järgi saab ta paranemise korral esitada kohtule palve määrata talle tingimisi karistus.

Slender Mani lõi Florida kunstnik Eric Knudsen, kes tegi selle kõhna, tumedas ülikonnas ilma silmade ja suuta tegelase üleskutse peale, mis esitati foorumis Something Awful. Alates 2009. aastast hakati seda internetis panema erinevate lugude, piltide ja fotode juurde.

Slender Man tänavale joonistatuna
Slender Man tänavale joonistatuna Foto: wikipedia.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles