Seksuaalselt väärkoheldud tippvõimleja on jäädavalt muutunud (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Biles
Simone Biles Foto: David J. Phillip/AP

USA olümpiavõimleja Simon Biles andis hiljaaegu intervjuu, milles sõnas, et teda väärkohelnud olümpiakoondise spordiarst Larry Nassar võttis tippsportlasest tükikese, mida neiu enam kunagi tagasi ei saa, vahendab Huffingtonpost.

Noor sportlane avaldas loo, kuidas aastaid tema spordiarstiks olnud Larry Nassar teda ning mitmeid teisi noori sportlasi korduvalt ära kasutas. Samuti lisas Biles, et esialgu eitas ta väärkohtlemist korduvalt nii endale kui ka oma vanematele.

«Ma olin vihane ja ma ei tahtnud sellest rääkida, sest uskusin, et pole võimalik, et selline asi minuga juhtuda võis - pole võimalik,» lausus Biles. «Ja kui ma lõpuks aru sain, et see siiski minuga juhtus, siis oli see hetk, mil ma murdusin».

Noor sportlane lisas, et tükike temast, mida ta arvatavasti pärast väärkohtlemist enam kunagi tagasi ei saa, on usaldus. Neiu arvab, et temaga juhtunu tõttu ei suuda ta enam inimesi usaldada. Ka tänaval liiklemine või rahvarohketes kohtades olemine tekitab noores sportlases hirmu, ent ta loodab, et aja jooksul see olukord paraneb.

Larry Nassar, olümpiakoondise spordiarst, kes kasutas meditsiinilisi ettekäändeid noorte sportlaste seksuaalseks väärkohtlemiseks, mõisteti möödunud nädalal 175 aastaks vangi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles