Lana Del Rey kroonis end ise popikuningannaks

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lana del Rey
Lana del Rey Foto: Hannah McKay/REUTERS

 Kuigi popartist ei võitnud tänavu ühtegi Grammyt, esines ta auhinnagalal nagu tõeline popikuninganna. 

Poplaulja Lana Del Rey nomimeeriti tänavu mainekale muusikaauhinnale Grammy, võit jäi kaunitaril kahjuks tulemata. Vaatamata sellele riietus popstaar end legendaarse 40ndate Hollywoodi filmidiiva Hedy Lamarr`i stiilis showtüdrukuks ning kandis uhkelt sädelevat ebasümmeetrilist tähekrooni.

Hedy Lamarr`i, kellele Lana oma võluva galariietusega suure kummarduse teeb, peeti omal ajal kauneimaks Hollywoodi näitlejaks. Samas oli Lamarr ka traagiline figuur meelelahutusmaastikul, sest paljud ei näinud näitlejanna ilust, kuulsatest alasti-kaadritest ega glamuurist kaugemale, teda peeti ikka lihtsameelseks pin-up tüdrukuks.

Lamarr oli muuseas ka andekas naissoost leiutaja, kuid selle eest ei saanud ta oma eluajal mingit tunnustust. Diiva pimestav ilu oli talle needuseks. Lana Del Rey esitas seega teiste valge roosi kandjate seas muusikamaailmale tugeva feministlikku sõnumi.

Lana Del Rey
Lana Del Rey Foto: Scanpix

Thank you Grammys Thank you Gucci Time’s up

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles