Video: Toronto aiakujundajat kahtlustatakse vähemalt viie inimese tapmises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce McArthur
Bruce McArthur Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Kanada Toronto politsei teatel kahtlustatakse kohalikku aiakujundajat vähemalt viie inimese mõrvas ja nende surnukehade peitmises oma klientide aedadesse.

Toronto politseijuht Hank Idsinga sõnas, et nende linnas ei ole varem midagi sellist ette tulnud, teatab The Guardian.

Politsei arreteeris 66-aastase Bruce McArthuri selle kuu alguses seoses kahe kadunuks jäänud mehe juhtumi uurimisega.

Bruce McArthur
Bruce McArthur Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Eile teatas Toronto politsei, et nad saavad McArthurit seostada veel kolme inimese kadumise ja tapmisega.

Politsei leidis kolme inimese surnukehad, millelt olid jäsemed eemaldatud, McArthuri klientide maadelt suurtest lillepottidest. Politseilabori töötajad uurivad DNA abil, kes need inimesed on.

Politsei otsib veel läbi 30 paika, kus McArthur aiakujundust tegi, kuna kahtlustatakse, et mees on tapnud rohkem kui viis inimest.

«Kõik märgid näitavad, et McArthuri puhul on tegemist sarimõrvariga, kellel on arvatust rohkem ohvreid,» teatas politseijuht Idsinga.

Politsei kutsus üles inimesi, kes on McArthuri firmast aiakujundust tellinud, neile sellest teada andma.

«Jätkame uurimist, kas Torontos võib olla veel aedu, kus on aiakujunduja ohvreid. Meile on teada mitu paika, kus ohvreid olla võib,» lausus Idsinga.

Politsei hakkas McArthuri tegevust uurima möödunud aasta detsembris kui nad said Toronto seksuaalvähemuste ühingult teada, et kaks nende liiget, 44-aastane Selim Esen ja 49-aastane Andrew Kinsman on teadmata kadunud.

Selim Esen
Selim Esen Foto: Handout/Reuters/Scanpix
Andrew Kinsman
Andrew Kinsman Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Politsei sõnas möödunud aasta lõpul, et nad ei seosta meeste kadumist sarimõrvari tegutsemisega, kuid sel nädalal teatati, et McArthur on tõenäoliselt sarimõrvar, kelle ohvriks langesid geimehed. 

«Need tapmised ei puuduta vaid seksuaalvähemusi, vaid kõiki, kes elavad Torontos, sest tegemist on ohtliku tapjaga,» jätkas politseijuht.

Kanada meedia andmetel töötas McArthur möödunud jõulude ajal Toronto ostukeskuses jõuluvanana. Ta palkas meelelahutusfirma, mille esindajate teatel tegi McArthur oma tööd hästi ja neil ei olnud talle etteheiteid. Politsei sõnul siis McArthur ohtlik ei olnud. 

Politsei teatel kahtlustatakse aiakujundajat ka 58-aastase Majeed Kayhani ja 50-aastase Soroush Mahmudi tapmises. Need mehed kadusid ajavahemikul 2012 – 2017. On veel viies ohver, 47-aastane Dean Lisowick, kes kadus 2016 või 2017.

Majeed Kayhan
Majeed Kayhan Foto: Handout/Reuters/Scanpix
Soroush Mahmud
Soroush Mahmud Foto: Handout/Reuters/Scanpix
Dean Lisowick
Dean Lisowick Foto: Handout/Reuters/Scanpix

Politseijuhi Idsinga sõnul aitas McArthur töö kaasa sellele, et ta sai pikka aega oma veretööde jälgi peita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles