Video: Rose McGowan avaldas biograafia, milles kirjeldab, kuidas Harvey Weinstein ta vägistas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rose McGowan
Rose McGowan Foto: Aaron Thornton/AFP/Scanpix

Täna, 30. jaanuaril ilmub Hollywoodi näitlejanna Rose McGowani biograafia «Brave», milles ta kirjeldab oma esmakohtumist produtsent Harvey Weinsteiniga rohkem kui 20 aastat tagasi ning ka seda, kuidas Weinstein ta vägistas.

44-aastase McGowani raamatu kohaselt kohtus ta Weinsteiniga esimest korda 1997. aastal linateose «Going All the Way» esilinastusel Sundance’i filmifestivalil, teatah The Guardian.

Rose McGowan
Rose McGowan Foto: MEGA/MEGA/Scanpix

McGowan oli siis 23-aastane ja Weinstein kutsus ta pärast filmi linastust restorani ning hiljem oma hotelli sviiti. Näitlejanna arvas, et ta on produtsendile heas mõttes silma jäänud ja kuulus mees tahtis ta karjäärist rääkida.

Kuid pärast poolt tundi näitlemise ja karjääri teemal rääkimist viis Weinstein McGowani sviidis olnud mullivanni juurde, kus tal riided seljast tõmbas ja ta vägistas. McGowani teatel ei olnud tal jõudu, et suurele mehele vastu hakata. 

Näitlejanna sõnul hakkas produtsent teda pärast intsidenti nimetama «eriliseks sõbraks».

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

«Tundsin end pärast seda räpasena. Mind oli ära kasutatud ja ma ei olnud enda silmis enam midagi väärt. Kujutasin ette, kuidas Weinstein istus kinosaalis minu selja taga ja haus plaani, kuidas mind vägistada. Kuna olin nõus tema hotellisviiti minema, siis olen osaliselt endaga juhtunus süüdi ja selle tõttu tunnen end veel räpasemana,» kirjutas staar.

Pärast vägistamist Weinsteini poolt pidi McGowan minema filmi «Phantom» esilinastusele ja ta rääkis seal sõbrale, Ben Affleckile, mis juhtus.

Ben Affleck
Ben Affleck Foto: MEGA/Scanpix

Affleck vastas, et selline asi talle ei meeldi ja ta ütleb Weinsteinile, et ta lollused lõpetaks. Weinstein ei reageerinud McGowani ja Afflecki süüdistustele.

Lisaks Rose McGowanile on nüüdseks teada veel vähemalt 100 Hollywoodi naisstaari, kes samuti Weinsteini ahistamise ja vägistamise ohvriks langesid.

Kümned naised süüdistavad Harvey Weinsteini seksuaalses ahistamises ja vägistamises
Kümned naised süüdistavad Harvey Weinsteini seksuaalses ahistamises ja vägistamises Foto: STAFF/AFP/Scanpix

Weinstein eitab, et ta oleks ühtegi naist ahistanud ja vägistanud, vaid naised tegid kõik vabatahtlikult kaasa.

McGowani sõnul on Hollywood meestekeskne ja seal on naiste jaoks palju ebameeldivat.

Rose McGowan
Rose McGowan Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix

McGowan kirjeldab ka oma raamatus, kuidas ta kasvas üles Itaalias polügaamses sektis ja kuidas ta pere USAsse põgenes, kuna sektis ilmnes laste seksuaalne ärakasutamine.

McGowani tee näitlemiseni oli keeruline, ta oli teismelisena kodutu, elades koos mitmete vägivaldsete parneritega.

McGowani teatel ei julgenud ta pärast vägistamist Weinsteini avalikult süüdistada, sest ta oli elanud üsna keerulist elu, olles näljas ja kodutu ning ta arvas, et teda ei usuta.

«Nüüd olen veenduniud, et näitlejad on omamoodi seksitöölised. Minust sai samasugune, Hollywoodi suure masinavärgi seksilelu,» kirjutab staar oma raamatus.

Näitlejanna paljastastab oma raamatus ka selle, milline oli ta abielu režissöör Robert Rodrigueziga. McGowani sõnul teadis mees, et Weinstein ta vägistas ja ta panis selle stseeni filmi «Planet Terror», kus Quentin Tarantino tegelane üritas tema tegelast vägistada.

«See oli pahupidi maailm, ma hakkasin selget mõistust kaotama,» kirjeldab McGowan oma tundeid selle filmi tegemise ajal.

McGowan on veendunud, et Rodriguez tahtis teda kontrolli alla hoida ja et ta Weinsteini kohta liiga palju ei räägiks, müüs ta selle filmi Weinsteini stuudiole Miramaxile.

Rodriguez sõnas väljaandele Vanity Fair, et ta tegi Weinsteiniga koostööd ja tema arvates oli vägistamiskatse stseen lihtsalt üks filmistseen, mitte tema naise või kellegi teise elust pärit juhtum.

McGowan kutsub oma raamatu lõpus naisi üles rohkem enda eest seisma, näitama et ka nemad on head režissöörid ja produtsendid ning otsima toetust Ekraaninäitlejate Gildist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles